57 четения

Актьорът Милен Иванов празнува юбилей със спектакъла „Албена”

50-ИЯ СИ РОЖДЕН ДЕН ЩЕ ОТПРАЗНУВА НА СЦЕНАТА НА МУЗИКАЛНО-ДРАМАТИЧНИЯ ТЕАТЪР „КОНСТАНТИН КИСИМОВ“ АКТЬОРЪТ МИЛЕН ИВАНОВ. Звездата на търновския театър ще чества личния си празник със спектакъла „Албена”. Представлението, посветено на Милен, е тази вечер от 19 часа.

Милен Иванов е част от трупата на театъра от 1991 г. и вече 25 години не слиза от сцената. Участва в почти всички постановки на драмата и оперетата. През годините той е изиграл около 130 роли, като последното му превъплъщение е в образа на Куцар в Йовковата „Албена”.

Милен Иванов е завършил история и география във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Актьорската си кариера започва в студентското студио „Метаморфози” под ръководството на Тамара Иванова. Милен признава, че тайничко си мечтаел един ден да стане актьор, но покрай ангажиментите в студиото не му останало време да кандидатства във ВИТИЗ.

„Така, след като завърших, докато си търсех място за учител, разбрах, че един артист от театъра ненадейно е заминал за Америка. Имах приятели в театъра, които казали на директора за мен, и така спешно трябваше да вляза в една малка роля. Участвах в две сцени на спектакъла „Херцогинята на Падуа“ на Оскар Уайлд и много съжалявах, че нямам възможност да се изявя повече. Но на другия ден вместо да подпиша граждански договор за 2,30 лв. на представление, директорът ми предложи да постъпя на щат в театъра”, разказва актьорът.

„Албена” е последното премиерно заглавие на драмата. Досега спектакълът е игран пет пъти, само пред пълни салони. Освен на търновска сцена постановката беше представена с голям успех в Лом и Троян, а до края на месеца ще гостува и в Свищов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!