14 четения

Ваучери за дрешки и учебници дари на първокласник зам.-председателят на НС Иван Иванов

ЛИЧНО ДАРЕНИЕ ВЪВ ВИД НА ВАУЧЕРИ ЗА ДРЕШКИ И УЧЕБНИ ПОСОБИЯ НА СТОЙНОСТ 80 ЛВ. ВРЪЧИ ВЧЕРА ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ПАРЛАМЕНТА ИВАН ИВАНОВ на 6-годишния Емре Атев от Велико Търново, който тази година ще прекрачи прага на училище за първи път.

Бъдещият първокласник е записан в Основно училище „Христо Ботев“ в старата столица, а семейството му е социално слабо. Емре има още двама братя – на 8 и 5 годинки, като баткото страда от автоимунна инфекция и за да се грижи за него, майката е напуснала работа преди около две години. Таткото е строител, обаче доходите на многодетната фамилия са оскъдни, всеки месец се налагат и допълнителни средства за лечение на детето. Семейството обитава две стаи в кв. „Света гора“, за които не плаща наем, тъй като старата къща е на техни приятели. Домът обаче е обявен за продажба и много скоро трите деца и родителите им ще са на практика без дом, разказа майката Северина. Тя допълни, че от няколко години фамилията кандидатства за общинско жилище под наем, но все още са в четвърта категория и по думите на младата жена това означава, че ще получат общинско жилище чак когато децата им станат на по 30 години.

Депутатът от „Реформаторския блок” Иван Иванов поздрави семейството с празника Курбан Байрам, като пожела здраве и упоритост на малките в училището. Той каза, че дарителската му инициатива е съорганизирана от Социалната служба във Велико Търново и дамския клуб към ДСБ.

„Най-важно е децата, особено от различните етноси, да посещават редовно училище, да се образоват и учат на умения. Само така един ден ще могат да си намерят работа и да се социализират. Аз самият съм баща на първокласничка и знам колко е важно децата отрано да имат интерес към книгите“, каза Иван Иванов. Той пожела на малкия Емре да стане добър ученик и футболист, като каза, че всяка година ще се обажда на родителите му и ще се интересува за успеха на детето.

„Искам да стана добър човек и фризьор“, каза пък 6-годишният Емре и пожела с част от дарението родителите да му купят раничка за първи клас.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

2 коментара за “Ваучери за дрешки и учебници дари на първокласник зам.-председателят на НС Иван Иванов

 • 13.09.2016 в 15:28
  Permalink

  Омерзена съм от наглостта да парадираш за дарение и то …….80 лв.

  Отговор
 • 13.09.2016 в 17:43
  Permalink

  Браво на господин Иванов!
  Щедър и скромен 🙂
  Щедър в желанието си за публичност и скромен в даренията.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!