57 четения

Митьо Пищова ще прави предизборна кампания по селата с кебапчета и манекенки по бански

Кандидатът за президент представи вицепрезидента си Радо Шишарката и програмата си в Арбанаси

ОБЛЕЧЕН В ЕКИПА НА БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ОТБОР, ДРАСТИЧНО ОТСЛАБНАЛ, ПОДМЛАДЕН И В ДОБРО НАСТРОЕНИЕ, колоритният търновец и шоумен Димитър Маринов – Пищова даде официален старт на предизборната си кампания за президент вчера от емблематичното селце Арбанаси. С него бяха кандидатът му за вицепрезидент и известен особено в миналото фолкизпълнител Радо Шишарката, както и председателят на партия „България за народа“ Георги Георгиев, която издига двойката в бъдещата надпревара.

„Виждам, че нещата в България не вървят, провокиран съм, защото винаги съм защитавал бедните, старите и инвалидите. Те са най-онеправдани пред Господа. И точно това ме накара, защото виждате, че в много села бият бабичките, изнасилват ги, взимат им парите, крадат им животните, крадат им продукцията. Те са много онеправдани! Аз бях 20 дни в кома и Господ ми се яви и ми каза: Тази година, 2016-а, 6 ноември, ти трябва да отидеш на избори! И реших да изпълня волята на Господ“, чистосърдечно обясни Димитър Маринов, който вече се е явявал на няколко президентски и местни избори… За избора си на вицепрезидент Пищова не скри, че първо поканил Сашка Васева. Тя се съгласила да помага в кампанията, но не и да бъде кандидат за вицепрезидент, обаче Радо Шишарката дал положителен отговор. По думите на Пищова той е много известен като певец и само от него двойката ще калкулира на сметката си.

Партията, която застава зад кандидатурата на шоумените, е много специфична, по думите на Пищова. Тя защитава дома, семейството, доброто и бедните.

„Не се явявам толкова за президент, колкото да обера 70-те процента негативен вот. Защото вече българинът ще гласува задължително. Аз искам българинът в неговата държава да се чувства добре, да се чувства комфортно, да има гръбнак! И да има самочувствие! Защото, както е тръгнало, след 15 години една българка я има, я няма едно дете, а ромите имат по 10 – 12 деца, тъй че ще бъдем циганска България“, коментира още мотивите си колоритният търновец. Оказа се, че той има прости решения за сложните политически въпроси. За бежанската криза например Пищова е категоричен, че в страната ни трябва да влизат по-малко „бройки“ мигранти, които да не притесняват българите. Те трябва да се смалят до минимум, твърди кандидат-президентът. На въпрос каква стратегия ще ползва в кампанията си, шоуменът коментира:

„Първо комуниста, самолетния генерал, бригадир на летците на България ще го накарам да хвръкне без самолет! Кандидата на ГЕРБ няма да го закачам, а другите кандидати ще ги мачкам! Всички тези мишки ще ги наругая, като им иззема наказателния вот! И точно тогава ще гласуват за шоу, защото аз се явявам за шоу, а не за президент! И нека българите да знаят, че ще защитавам три неща: сираците, инвалидите и пенсионерите! И българинът да има своето самочувствие и гръбнак и да има своето „Аз“! Това да запомнят – че аз се явявам за шоуто! Шоу, шоу, шоу и шоу!

Пищова заяви, че страната ни има нужда от още енергетика и затова е нужно да започне да се строи районът около Белене. Парите за българската армия трябва да се повишат и да се отстранят мързеливите заместник-министри, настоява още кандидатът, според когото всичките му роднини са патриоти до девето коляно.

„Русия ни е освободила от хиляда години, трябва да сме в добри отношения с нашата освободителка, Турция ни е съседка, трябва да поддържаме също добри отношения и това е нормално! Първо, руснаците правят туризъм в България и второ – изкупиха най-много жилища, и освен това руснаците ни обичат! Аз съм ходил в Турция на почивка дълги години, в най-модерните курорти и съм бил посрещан като цар! Там всичко е подредено, всичко е нагласено, има сто десерта, сто обедни яденета… Готини хора са турците! Те половината са българи там, в Турция! В Истанбул и околностите специално са българи“, коментира външнополитическата ситуация Димитър Маринов. Той обеща, че ще предложи солидно шоу по време на кампанията на всички избиратели.

„Ще пеят всички стари фолкпевци – на Радо колегите, ще има много за раздаване по селата – традиционно с моите кебапчета, с моите кюфтета. Ще раздавам целувки на всички възрастни хора. Манекенки по бански ще играят хоро. А на гърбовете им ще залепя надпис „Митьо Пищова – президент! Ще наблегна на селата, на всички села в Република България! В големите градове ще участвам само в три от тях – в Шумен, в Русе и Пловдив. Защото там ме обичат най-много хората и предварително ми събраха 2500 подписа, за да се регистрирам“, заяви още колоритният кандидат-президент.

Елена ЧАМУРКОВА

Снимка Светослав СТЕФАНОВ

4 коментара за “Митьо Пищова ще прави предизборна кампания по селата с кебапчета и манекенки по бански

 • 13.09.2016 в 15:33
  Permalink

  хм…. лека цензура. Велико Търново става за посмешище.

  Отговор
 • 13.09.2016 в 15:35
  Permalink

  Възмущавам се от такива смешници, които искат да са начело на държавата.Възмущавам се и от медиите, които им отделят толкова голямо внимание. То не би статии във вестниците, не би показване по телевизиите.
  Кой е Димитър Маринов-Пищова, какво образование има, какъв опит като политик има, знае ли поне един чужди език?
  Според мен българското общество трябва да има праг на търпимост спрямо такива личности. И да не позволява да се кандидатират за отговорни постове.

  Отговор
  • 14.09.2016 в 0:07
   Permalink

   Да уточня първо,че грам не съм му фен на Пищова, но какво ще рече “ какъв опит като политик има“ ??? Опит като на Йордан Цонев ( Данчо ментата ли) примерно или някои дето са с професия политик от 25 години,които освен да са си препълнили банковите сметки, не са си мръднали малкия пръст за народа,колкото до Пищова … то и бат’ Бойко не знае езици ама … пълен цирк сме, ама каквито избирателите,такива и управляващите ….

   Отговор
 • 14.09.2016 в 0:28
  Permalink

  излагаме се пред цяла бг с тоя смешник

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!