4 четения

Офиси в областния град пустеят, наеми паднаха до 50 ст. за кв. м

МНОЖЕСТВО ОФИСИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СТОЯТ ПРАЗНИ ЗАРАДИ ЛИПСА НА НАЕМАТЕЛИ, А НАЕМИТЕ ДОСТИГНАХА НЕОБИЧАЙНО НИСКИ НИВА. Най-трагична е ситуацията по кварталите, където почти няма мераклии да наемат празни помещения. Заради липсата на интерес строителните разрешения, които се издават за нови сгради, изобщо не включват офиси, показа проверка на „Борба”.

Наемите на бизнес помещенията в центъра най-често са в рамките от 5 лева до 5 евро на квадратен метър, но в широкия център и по кварталите цената е между 50 и 20 стотинки за квадратен метър. Доста от офисите се предлагат с месеци, без да си намерят клиенти, сочат брокери. Причината е тривиална – свиването на икономиката, което запрати по домовете им цяла армия от строителни инженери и архитекти, счетоводители, преводачи, адвокати и други.

4 коментара за “Офиси в областния град пустеят, наеми паднаха до 50 ст. за кв. м

 • 13.09.2016 в 12:52
  Permalink

  Така ще е. Някой може ли да ми каже как вървят наемите на жилищата – примерно 50 квадрата на Ниш/Ален мак?

  Отговор
 • 13.09.2016 в 13:13
  Permalink

  Никой не иска да си признае, че града се опразва,младите и кадърни хора бягат оттук, колкото и да не ни се иска да си го признаем . Г-да управляващи този красив град, вземете се в ръце и направете наистина нещо за хората, да останат и да живеят щастливи в най-красивия Български град ( за което вие нямате абсолютно никакв заслуга ) !!!

  Отговор
  • 13.09.2016 в 23:26
   Permalink

   Ще се съглася, че се опразва когато по центъра се появят места за паркиране. Преди години не се плащаше и въпреки това имаше 3 пъти по-малко коли.

   Отговор
 • 14.09.2016 в 12:23
  Permalink

  Искате да кажете, че има офиси по 20-50 лв за 100 кв.м. ли? Моля ви не пишете глупости

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!