95 четения

Велико Търново се включи в Европейската седмица на спорта

Ден на отворените врати на спортните съоръжения на стадион „Ивайло“ се проведе вчера. Клубовете по футбол, художествена гимнастика, спортна гимнастика, лека атлетика, шахмат, борба и баскетбол проведоха открити тренировки на съоръжението, за да привлекат повече желаещи да се занимават активно със спорт. За втора поредна година Община Велико Търново се включи в Европейската седмица на спорта #BeActive, която се провежда в партньорство с Министерството на младежта и спорта. Общоевропейската инициатива има за цел да популяризира физическата активност и спорта за всички.

„Пожелавам ви да продължите да бъдете физически активни във всички етапи на вашето израстване, защото спортът е най-добрият начин за създаване на пълноценни и реализирали се личности“, заяви заместник-министър Асен Марков на откриването на спортния празник.

На официалния терен на стадиона се проведе открито занимание по футбол на деца от школата на „Етър ВТ“ и момчета, желаещи да се занимават с този спорт. Малките гимнастички от клуба по художествена гимнастика „Етър Елит“ подариха на зам.-министър Марков виолетова бухалка с пожелание България да има физическо активно, здраво, интелигентно и талантливо поколение. В залата по борба клубовете „Етър – Виктори 2011“ и „Илия Павлов” демонстрираха уменията на възпитаниците си. На обновените със средства от ММС спортни съоръжения във Велико Търново се проведоха още открити тренировки по баскетбол, спортна гимнастика, лека атлетика, шахмат и бадминтон. Днес в зала „Сава Величков” пък ще има волейболни вълнения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *