19 четения

В Свищов тържествено бе открита Седмицата на пожарната безопасност

Професионалният празник на огнеборците започна с химна на България, след което отец Христо с водосвет и молебен за здраве благослови всички присъстващи. Кметът на общината Генчо Генчев прочете поздравителен адрес, с който изрази своята признателност и възхищение към благородния и нелек труд на пожарникарите. Специален поздрав поднесоха и децата от ДГ „Чиполино”.

На празника присъстваха народният представител Евгени Стоев, директорът на ПБЗН Велико Търново комисар инж. Красимир Кръстев, както и началниците на районните служби от Полски Тръмбеш и Павликени – главен инспектор Илиян Илиев и главен инспектор Ваньо Джамбазов. 14329014_10210285515884994_232112395_nТехни колеги от Великобритания и Румъния също бяха сред специалните гости. Представителят на румънската делегация полк. Карчунеску поднесе своето приветствие към колегите си на български език, което впечатли всички.

Седмицата на пожарна безопасност ще продължи в периода до 18 септември, като всеки ден от 10,30 до 12 часа вратите на Районната служба в Свищов ще бъдат отворени за посетители и срещи с граждани. РСПБЗН Свищов е сред най-добре оборудваните противопожарни служби в страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!