58 четения

Депутатът доц. Милен Михов: „Патриотите ще стигнат до балотаж в президентската надпревара, след това се задават предсрочни парламентарни избори”

ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК ИЗГОТВИХА ДЕПУТАТИТЕ ОТ „ПАТРИОТИЧНИЯ ФРОНТ” И „АТАКА”, информира народният представител от областта доц. Милен Михов, който отчете вчера работата си за последните две пленарни сесии. Целта му е обществена регламентация на езика не само като официален, но и като основен елемент на българското единство и културна идентичност. За последните месеци депутатът от областта е вносител и съвносител на 10 законопроекта, 6 предложения за решения, 3 питания до различни министри и 14 предложения за изменения и допълнения на различни законопроекти. Освен работни посещения в областта той е имал срещи и с граждани от Троян, Ловеч, Стара Загора, Хасково и Харманли. Поддържал е интензивни контакти с Асоциацията на българските училища в чужбина, както и с Българския културен институт във Виена, където е изнесъл лекция за 140-годишнината от гибелта на Христо Ботев. Организирал е и две изложби на ВТУ по повод 24 май в родния и в Европейския парламент.

Народният представител коментира и предстоящите президентски избори. Той припомни, че коалицията между ВМРО, НФСБ и „Атака” първо издигна кандидатпрезидентска двойка в лицето на Красимир Каракачанов и Явор Нотев. Изграден е вече областен предизборен щаб, а целта на кампанията е обединените патриотични сили да наложат промяна над статуквото, което се възпроизвежда години наред и не се харесва на голяма част от българите, посочи Михов. Според него балотаж ще има, най-малко защото ГЕРБ ще обявят твърде късно своите кандидати. „Патриотичният фронт” ще стигне до втория тур, като на първия основен опонент ще им е кандидатът на БСП, а след това – на ГЕРБ. Доц. Милен Михов бе категоричен, че след тези избори се задават предсрочни парламентарни или поне промяна на правителството и политиката в рамките на 43-ото Народно събрание.

Народният представител коментира и болната тема с все по-намаляващия прием в българските университети. Той бе категоричен, че трябва да се промени системата на финансиране, така че не парите да следват ученика и съответно студента.

Милен Михов представи и новия регионален координатор на ВМРО за Велико Търново, Габрово и Търговище. Това е Ивайло Джилянов, който е завършил политология във ВТУ и сега е докторант. Двамата обявиха инициатива за 22 септември – Деня на Независимостта, като поканиха всички присъстващи на площада пред Царевец преди тържествената заря заедно с курсантите и кадетите на НВУ да изпеят българския химн.

Елена ЧАМУРКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!