Обраха 25 000 лв. посред бял ден от дома на футболиста Явор Генчев във В. Търново | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Обраха 25 000 лв. посред бял ден от дома на футболиста Явор Генчев във В. Търново

Публикувана на: 14.09.2016г. 405 прегледа

Неизвестни апаши са задигнали 25 000 лева от апартамента на Явор Генчев, който играе в „Етър“ и e един от синовете на футболната легенда Бончо Генчев. Дръзкият обир е бил извършен от жилището на ул. „Полтава“ във Велико Търново между 10 и 12 ч. във вторник. По това време Явор бил на тренировка и фитнес заедно с приятелката си. Според полицията обирът е извършен чрез използване на подправен ключ. Работи се поне по две версии, като не се изключва кражбата да е дело на близък човек. Крупната сума е била спестявана от младата двойка от няколко години, след като Явор се върнал от Англия. Жилището е било претършувано и обърнато наопаки, а парите са били в гардероба.

„Какво да ви коментирам? Това може да се случи в България. Спестявали са си пари, а синът ми е бил на тренировка по това време. Надявам се полицията да разкрие извършителите, но не мога да имам съмнения за никого“, бе лаконичен вчера Бончо Генчев пред в. „Борба“, който е председател на Зоналния съвет на БФС във В. Търново и пое поста след преждевременната смърт на Трифон Иванов.

Това е вторият подобен дързък обир от два месеца насам в областта на крупна сума пари. Наскоро 23 000 лева бяха задигнати от жилище в Лясковец, където бяха кътани във фризер.

Н. ГЕОРГИЕВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!