51 четения

Строителен хипермаркет с градински център ще правят срещу мола във В. Търново

„Практис“ прави разработка за нов обект на площ от 8 дка

СТРОИТЕЛЕН СУПЕРМАРКЕТ С ГОЛЯМ ГРАДИНСКИ ЦЕНТЪР ЗАПОЧВАТ ДА ПРАВЯТ СРЕЩУ МОЛА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. ИНВЕСТИЦИЯТА Е НА КОМПАНИЯТА „МЕГАДОМ“, която държи популярната верига „Практис“. Вече са в ход процедурите за получаване на всички разрешителни, а инвестицията заедно със закупуването на земята надхвърля 3 млн. лв. Обектът ще се разположи на площ от почти 14 дка точно срещу Central Mall, северно от китайския магазин „Дензел”. В момента веригата има свой доста по-малък обект на ул. „Краков“, но планира трайно да се разраства. Тя е основен конкурент на строителните хипермаркети „Практикер“, които също имат голям обект в старата столица. Освен обширната търговска площ за новия обект се проектира и голям обществен паркинг. Самата сграда на „Практис“ е замислена на два етажа с огромни складове на сутеренното ниво. По цялото протежение на ул. „Магистрална“, където са разположени молът и в бъдеще „Практис“, има инвестиционни намерения от големи вериги, но това е първото, което практически се реализира. Терените тук са и в полезрението на хранителната верига „Кауфланд“, която на няколко пъти опита да стъпи в града, но удряше на камък с двора на областната болница. За „Кауфланд“ пък е подготвен терен в съседство на новия хипермаркет. За него вече е съгласуван даже пътен възел откъм ул. „Магистрална“, а единствената пречка може да създаде само обстоятелството, че в района минава главен колектор.

Бившият мебелен завод „победа ВТ“ също вече се трансформира В строителен супермаркет, разположен на площ от близо 20 дка. Предприятието, което бе емблематично за местната икономика и също е разположено на ул. „Магистрална“, тотално закъса и е закупено от компанията „Шарков – Инкомс”. Стойността на сделката е малко над 2,2 млн. лв. Поне още толкова ще отидат и за реконструкция на обекта и пускането му в експлоатация.

Стилян НАЙДЕНОВ

Един коментар за “Строителен хипермаркет с градински център ще правят срещу мола във В. Търново

  • 14.09.2016 в 15:37
    Permalink

    Улица „Магистрална“ да стане улица „Строителна“….. Склад до склад….Практис, Практикер, Шарков инкомс……. А строителството замира.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!