Новини

Обраха 25 000 лв. посред бял ден от дома на футболиста Явор Генчев във В. Търново

Неизвестни апаши са задигнали 25 000 лева от апартамента на Явор Генчев, който играе в „Етър“ и e един от синовете на футболната легенда Бончо Генчев. Дръзкият обир е бил извършен от жилището на ул. „Полтава“ във Велико Търново между 10 и 12 ч. във вторник. По това време Явор бил на тренировка и фитнес заедно с приятелката си. Според полицията обирът е извършен чрез използване на подправен ключ. Работи се поне по две версии, като не се изключва кражбата да е дело на близък човек. Крупната сума е била спестявана от младата двойка от няколко години, след като Явор се върнал от Англия. Жилището е било претършувано и обърнато наопаки, а парите са били в гардероба.

„Какво да ви коментирам? Това може да се случи в България. Спестявали са си пари, а синът ми е бил на тренировка по това време. Надявам се полицията да разкрие извършителите, но не мога да имам съмнения за никого“, бе лаконичен вчера Бончо Генчев пред в. „Борба“, който е председател на Зоналния съвет на БФС във В. Търново и пое поста след преждевременната смърт на Трифон Иванов.

Това е вторият подобен дързък обир от два месеца насам в областта на крупна сума пари. Наскоро 23 000 лева бяха задигнати от жилище в Лясковец, където бяха кътани във фризер.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *