4 четения

Първият звънец ще удари днес за 6761 ученици в община Велико Търново

500 000 лв. са инвестирани в ремонти в училищата

 

6761 УЧЕНИЦИ ТРЪГВАТ НА УЧИЛИЩЕ ДНЕС В ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Осигурени са отоплението за есенно-зимния сезон, необходимата учебна литература, няма незаети учителски практики. За пета поредна година близо 720 първолаци ще получат подаръци от името на кмета Даниел Панов – цветната и образователна книжка „Пътешествията на първокласника”.

2556 са децата в 23-те детски градини, намиращи се на територията на Велико Търново и населените места от общината. 659 са малчуганите, които за първи път ще прекрачат прага на забавачките. Всички условия за отглеждане, възпитаване, обучение и социализация на децата са изпълнени. Детските градини са обезпечени по отношение на горивото за отопление. Осигурени са необходимите за децата познавателни книжки, сформирани са екипите от правоспособни и квалифицирани педагогически специалисти.

ПОВЕЧЕ ОТ 500 000 ЛВ. СА ИНВЕСТИРАНИ В РЕМОНТИ НА БАЗИТЕ НА УЧЕБНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ В ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Средствата са осигурени по проекти на училищата, финансирани чрез различни финансови механизми – делегирани бюджети, инвестиционна програма на общината и др.

ОУ „Бачо Киро” ще зарадва своите най-малки ученици с нова детска площадка, която се намира в непосредствена близост до класната стая на открито. В средните училища „Емилиян Станев” и „Вела Благоева” кабинетите, класните стаи и санитарните помещения са ремонтирани. С обновена асфалтова настилка е дворът на Природо-математическата гимназия „Васил Друмев”.

В детска градина „Ивайло” в кв. „Картала” вече се извършват необходимите дейности по газификация на сградата. Предстои същото да се случи и в детска градина „Ален мак” в кв. „Бузлуджа”.

33 ПРЕДПИСАНИЯ ИЗДАДЕ РЕГИОНАЛНАТА ЗДРАВНА ИНСПЕКЦИЯ СЛЕД ПРОВЕРКИТЕ ВЪВ ВСИЧКИТЕ 92 УЧИЛИЩА В ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Някои от изискванията на инспекцията вече са изпълнени, деветима от директорите са поискали удължаване на срока за ремонтни дейности, които изискват по-големи инвестиции. Затова и от здравната инспекция са уважили молбата на съответните директори.

С. БОЯНОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!