8 четения

Учебни пособия получи помощното училище в Ново село от млади социалисти

С НОВИ ПОСОБИЯ ЩЕ ЗАПОЧНАТ УЧЕБНАТА ГОДИНА ДЕЦАТА ОТ ПОМОЩНОТО УЧИЛИЩЕ „ИВАН ВАЗОВ“ В НОВО СЕЛО. Дарението направиха членовете на Младежкото обединение на БСП – Велико Търново, и общинският съветник Валерия Дончева.

Тетрадки, блокчета, химикали и цветни моливи, пергели, линийки, дори глобус и още куп други нужни предмети, които са от полза в класната стая, получиха възпитаниците на училището. По-голямата част от тях останаха след второто издание на благотворителния базар за деца и майки, който МО организира в навечерието на първия учебен ден. Тогава множество търновци дариха дрехи, играчки и учебни пособия, от които много майки и техните ученици можеха да вземат необходимите им неща.

„Дарените предмети надминаха очакванията ни и след края на базара бяха останали качествени и полезни предмети. Както бяхме обещали на всички дарители, тези вещи ние занесохме в една социална институция – помощното училище в Ново село, където те ще бъдат от полза“, обясни Дончева. За да може всяко от децата да получи нужните пособия, тя се включи към дарението, като осигури още тетрадки и блокчета.

Дарението беше връчено на директора на училището Мартин Коцев. То ще бъде разпределено между 40-те ученици, които посещават школото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!