13 четения

В някогашната детска градина в кв. „К. Фичето“ ще изникне още един блок

ШЕСТЕТАЖЕН БЛОК ЩЕ ИМА В ЧАСТ ОТ ДВОРА НА БИВШАТА ДЕТСКА ГРАДИНА В КВ. „КОЛЮ ФИЧЕТО“. ТЯ БЕ ЗАМЕНЕНА С РЕШЕНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ПРЕЗ 2002 ГОДИНА. Фирмата „Сани“ ЕООД на дизайнера и настоящ местен парламентарист Атанас Парушев получи недействащата градина и двора й от 6,6 дка, оценена на 365 хил. лв., срещу готови жилища. Носителят на „Златната игла“ реконструира основната сграда и я надстрои, за да я превърне в свое предприятие, а теренът е бил разделен на три части. Втората бе дадена на строителен предприемач, който направи блок, а последното свободно място от двора също ще се застроява, научи „Борба“. Парушев го е предоставил на строителната фирма „Тера“, която ще му предостави 20 на сто от построеното. За бъдещия комплекс вече има издадени позволителни. Блокът ще е с височина от 18 метра.

ЗАБАВАЧКАТА ИМАШЕ ЗЛОЩАСТНА СЪДБА И ГРАДЪТ СЕ ЛИШИ ОТ НЕЯ В УПРАВЛЕНИЕТО НА БИВШИТЕ КМЕТОВЕ ДРАГНИ ДРАГНЕВ И РУМЕН РАШЕВ. В мандата на първия тя бе предоставена на клуб „Отворено общество“, който бе оглавяван също от популярно лице в местната власт – зам.-кмета Стефка Танева. По мистериозен начин обаче избухна пожар в градината, като злите езици тогава коментираха, че запалването не е случайно, а застрахователната премия на имота – доста висока. При замянката на градината Парушев отделно плати 2300 лв. на „Отворено общество“ като компенсации.

С. МАРИНОВ

Един коментар за “В някогашната детска градина в кв. „К. Фичето“ ще изникне още един блок

  • 17.09.2016 в 21:26
    Permalink

    Щом се говори за действия на комерсиални кметове/ които забавиха развитието на В. Търново и го задръстиха, заради продажбите на паркинги и зелени площи- по добре да не говорим.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *