52 четения

В Стражица посрещнаха първокласниците с погача и мед

С празнични програми и много подаръци за първокласниците започна учебната година в община Стражица. В най-голямото училище СУ „Ангел Каралийчев” в града, да приветстват учениците, учителите и родителите, дойдоха кметът на общината Румен Павлов и председателят на Общинския съвет Илиян Маринов. Експерти на общината участваха в празничния ден в останалите училища. Ръководството на общината беше осигурило за всеки първокласник като подарък красива книжка, която да е верен помощник за децата, заедно с буквара и първата читанка.

По традиция учителките на първокласниците ги посрещнаха с погача и мед, по-големите батковци и каки също ги поздравиха и обещаха да бъдат техни добри приятели и да им помагат по пътя към тайните на знанието. А една пъстра цветна шестица в СУ „А. Каралийчев” вече по традиция е магичният вход към отличните оценки по време на обучението на малки, големи и още по-големи ученици.

В ранните следобедни часове в спортната зала на Стражица беше даден тържествено и стартът на клуба по свободна борба, който носи името на кмета Румен Павлов.

Николай ХРИСТОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!