6 четения

В. Търново се размина с асфалтирането на главната улица и кръговите кръстовища

Вече четвърта година главната на В. Търново остава неасфалтирана. На няколко пъти от кметството обявяваха и опровергаваха старта на ремонта, като последното оправдание бе, че се чака приключването на „Магистрална“. Отсечката обаче отдавна е завършена, месец август, в който трябваше да се направи „Васил Левски“, изтече, а от реконструкция няма и помен. Мираж остават и турбокръговите кръстовища пред съда и пазара.

„Има пари за „Васил Левски“, но чакаме поръчката за рамковия договор на стойност 11 млн. за реконструкцията на всички общински обекти, която тече в момента“, бе лаконичното обяснение на общината защо не правят основната градска улица. Не е ясно и защо, след като има средства по сметките, отсечката не бе пусната в отделна поръчка. Според запознати, фактическото забавяне се дължи на доста спорни моменти по визията на улицата. Един от тях, например, е дали трябва да бъдат запазени гранитните плочи от общината до театъра или да се заменят с кичозните павенца, с които са застлани останалите тротоари. Раздвояват се и мненията за това дали улицата да бъде еднопосочна или двупосочна, както е в момента. Заради всичките обективни и субективни причини обаче реконструкцията на „В. Левски” остава най-рано за идното лято.

Стилян НАЙДЕНОВ

8 коментара за “В. Търново се размина с асфалтирането на главната улица и кръговите кръстовища

 • 16.09.2016 в 13:41
  Permalink

  Уникална управа в уникална държава …. Докога ще я караме така ?

  Отговор
 • 16.09.2016 в 14:47
  Permalink

  Всичко е прах в очите на хората! Изключително лоша организация на движението , липса на паркоместа , липса на пешеходна зона в града,неуредени кръстовища,……и евтин PR от страна на местната управа! Безобразие !

  Отговор
 • 16.09.2016 в 17:26
  Permalink

  Е , не може само да се ремонтира, трябва и да се краде. Као гледам кметчето върви с бодри стъпки по пътя на Рашев. Страх от правосъдие няма, защото и такова няма.Да живее Чалгария!

  Отговор
 • 16.09.2016 в 21:43
  Permalink

  Позитивни читатели лесно се приказва под измислени имена. Кой знае какви сте на ваните работни места. Вие си знаете.

  Отговор
 • 17.09.2016 в 11:13
  Permalink

  Това лято не е направено нищо в кв. Бузлуджа. Така останаха неасфалтирани доста междублокови улици. А за създаване на пряка връзка с квартала покрай Практикер за което обещаваха редица съветници няма и помен.

  Отговор
 • 17.09.2016 в 21:38
  Permalink

  Не е вярно че кмета Панов върви по стъпките на Рашев, първо той не е алчен, второ- той неможе да оправи бакиите на Рашев и трето!!!!- той прави всичко за В. Търново, а не за джобаси.Но тука трябва да спомена, че трябваше да се отърве от некадърните и комерсиални служители унаследени от предишният кмет.

  Отговор
 • 18.09.2016 в 14:48
  Permalink

  Рашев поне имаше търговски нюх, този и това няма.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!