11 четения

Два нови хотела правят в кв. „Асенов“, изграждат улици и паркинги

Покрай пускането на крепостта Трапезица старинната част на града поема инвестиции

ДВА НОВИ ХОТЕЛА СЕ ПРАВЯТ В МОМЕНТА В СТАРИННИЯ КВАРТАЛ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО „АСЕНОВ“, А ПАРАЛЕЛНО СЕ ИЗГРАЖДАТ И НЯКОЛКО УЛИЦИ, КАКТО И ПАРКИНГИ. С отварянето за посетители на крепостта Трапезица районът се радва на инвестиции, а идеята е тук да се концентрира и основният туристически поток, тъй като в малък периметър са концентрирани доста забележителности.

В момента в хотел с голяма паркова зона се преустройва бившата седмична детска градина, която от години стои затворена и се саморазрушаваше. Инвеститор е компанията „Прити“, която изгради и спортен комплекс наблизо. Още един хотел се прави и в съседство на църквата „Свети Димитър“, информираха от Община В. Търново. Има и още няколко проекта за къщи за гости в същия район.

ВСЕКИ МОМЕНТ ЗАПОЧВА И ИЗГРАЖДАНЕТО НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ УЧАСТЪЦИ ОТ УЛ. „Трапезица“. Част от отсечката вече е асфалтирана, а това ще е основният подход към едноименната крепост. Екип на „Геозащита“ – Плевен, в момента проектира укрепване на свлачищен участък над улицата, който ще бъде овладян с направата на подпорна стена. След критична публикация на „Борба“ за състоянието на няколко от основните улици в квартала от кметството са се задействали и дупките вече са ремонтирани, видя наш екип. Разработен е и проект за голям паркинг с посетителски център за туристи, който ще се оформи до самия вход на църквата „Св. 40 мъченици“. Обектът е на стойност от почти 2 млн. лв. Освен места за колите е предвиден терасовиден парк до самата Янтра, както и изготвянето на туристически карти и указателни табели за забележителностите и офис за туристически информационен център.

С. МАРИНОВ

2 коментара за “Два нови хотела правят в кв. „Асенов“, изграждат улици и паркинги

 • 16.09.2016 в 19:55
  Permalink

  Изйлючително неточна и непрофесионално издържана статия. Детската градина е собственост на училището по Моден дизайн и може би пишещите не знаят къде се намира. Спортното игрище и хотела са на територията на бившата седмична ясла. В близост до църквата „Св. Димитър „хотел няма,не се и строи. Това е квартала който е най-забравен в инфраструктурно отношение. Но предвид че височайши особи ще посетят квартала на 22септември, такава статия е ласкателна:)

  Отговор
 • 17.09.2016 в 15:36
  Permalink

  Съществуват някои неточности в подадената информация – хотел се строи на мястото на деската ясла, не на седмичната детска градина и ремонт на улица „Трапезица“ е направен само в непосредствената до хълма част, в останалата част на улицата, която е в квартала има дупка след дупка.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *