117 четения

Директорът на Иранската информационна агенция Мохамад Ходади гостува във В. Търново

ЗАМЕСТНИК-КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ГАНЧО КАРАБАДЖАКОВ СЕ СРЕЩНА С ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР НА ИРАНСКАТА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ (ИРНА) Мохамад Ходади, който гостува в България и Велико Търново. Двамата обсъждаха възможностите за туризъм в България, Великотърновския регион и Иран, както и предпоставките за двустранни отношения в сферите на културата и икономиката.

В разговора участва и генералният директор на Българската телеграфна агенция Максим Минчев, по чиято инициатива Мохамад Ходади посети старопрестолния град.

Мохамад Ходади, който е и един от най-известните журналисти в Иран, сподели положителните си впечатления от Велико Търново и богатото културно-историческо наследство на града и общината. Информационната агенция на Иран (ИРНА), чийто изпълнителен директор е гостът, е сред най-популярните в световен мащаб и заема място в топ 10 на най-посещаваните електронни медии.

Мохамад Ходади демонстрира и артистични умения в областта на калиграфията, като ръчно изписа на хартия посланието „Когато си мислиш за Бог, сърцето ти е живо”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *