14 четения

Онкоболен живее със 100 лв. пенсия и не може да си купи дори лекарства

„Не искам много, моля само за малка подкрепа добрите хора, за да мога да си купувам лекарствата, с които се чувствам жив. Без тях заспивам, губя равновесие и не мога да се движа. Нещастието ме сполетя преди три години. После ми дадоха 100 лв. инвалидна пенсия, лекарствата струват 5 пъти повече на месец“, започва тъжната си история 36-годишният Анатолий Славов от Свищов.

Той има онкологично заболяване и мозъчен инфаркт. Преди три години припада без видима причина и е 10 дни между живота и смъртта. След изследвания се оказва, че е получил кръвоизлив в мозъка от ракови образувания, които са причинили инфаркта. Анатолий не може да работи и минава ТЕЛК, не му правят операция, но му изписват терапия с лекарства.

Стопява 30 кг от теглото си. Преди това мъжът е работил по строежите у нас, няма жена и деца и досега живее с родителите си, които са пенсионери. Скоро трябва да си прави ядрено-магнитен резонанс, за да види какво е състоянието на образуванията в мозъка му.

ЧОВЕК, КАТО СЕ РАЗБОЛЕЕ, СТАВА ИЗЛИШЕН, казва Анатолий. В началото приятели му помагали, но и техните ресурси се изчерпали. Държавата, както е всеизвестно, също няма ресурси за такива лични човешки драми. Заради това свищовлията търси съпричастност чрез в. „Борба”. Той може да бъде открит на тел . 0876 75 87 11. Адресът му в Свищов е ул. „Стефан Караджа“ 1. Анатолий има и банкова сметка, но на нея е получил само 50 лв. до този момент.

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

СМЕТКА 7000 1522 561 473 IBAN BG63 UNCR 7000 1522 5614 73 BIC UNCRBGSF; ВАЛУТА BGN КЛОН 617 – АНАТОЛИЙ ЙОСИФОВ СЛАВОВ.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!