33 четения

Първото място за наши ловци и техните кучета

Отборът на сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол 1884” във Велико Търново зае първото място в регионалната фаза от турнира за купата на НЛРС-СЛРБ за ловци с кучета, работещи със стойка по правилата на „Свети Хуберт”. Нашите състезатели Кирил Бояджиев, специалист по лова в търновската ловна организация, и Младен Алексиев – и двамата от дружината в Присово, с курцхаарите Берта и Жоро се наложиха над съперниците си в Силистра.

В надпреварата в крайдунавския град участваха представители на ловно-рибарски сдружения от Североизточна България, които бяха разпределени по жребий в четири групи. Както са изискванията, задачата на всеки беше да отстреля по два фазана, след което кучето да му ги донесе. Съдийската комисия внимателно наблюдаваше поведението на състезателите и на техните четириноги, отношението между тях. Не без значение беше и облеклото на ловците.

„Условията този ден бяха много тежки и за нас, и за кучетата заради жегата,” разказа Кирил Бояджиев,който с Берта зае първо място в своята група. Младен Алексиев с Жоро, който се състезава  друга група, се класира втори и така търновският отбор заслужено спечели това състезание.

Сега двамата ловци и техните кучета заедно с класиралите се на второ и трето място и първенците от другите три регионални фази ще участват във финала на турнира „Св. Хуберт” в Стара Загора. Там ще бъде връчена купата на националната ловна организация.

Милка ДЕНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!