9 четения

Раците са вдъхновени и забързани, а Близнаците пред ново професионално начало

Седмичен хороскоп. Прогноза за периода 16 – 22 септември

  Здраве: Пълнолунието днес ви прави по-нервни и неспокойни. Нека внимават всички, които страдат от високо кръвно налягане. Не прекалявайте с кофеиновите напитки, цигарите и алкохола. През уикенда оплакванията са от главоболие и парене в очите вследствие на преумора. В понеделник и вторник се обличайте според сезона. Обърнете си внимание, ако почувствате леко неразположение. То може да се задълбочи в следващите дни.

Красота и външен вид: Подходящи дни за подстригване на косите – от понеделник до четвъртък. Растежът се забавя заради фазата на Луната. Неблагоприятни дни: петък.: Благоприятни дни за коламаска: от събота до четвъртък. Неблагоприятни дни: петък. Лечебни масажи може да направите в понеделник и вторник. Ароматни терапии и релаксиращи, отпускащи масажи е добре да насрочите за сряда и четвъртък. Неблагоприятни дни за поставяне на обеци и татуиране на тялото: сряда и четвъртък.

Хранене и диета: От днес стартира четиринайсетдневен период, в който Луната е намаляваща. Намалява и апетитът ни и се увеличава способността на организма да се освобождава от излишните вещества, вода и мазнини. В следващите две седмици дори и да ни се случи да прекалим с порциите, това няма да се отрази на фигурата ни. Лунната диета стартира днес в 22.05 часа и продължава до утре в същия ден. Благоприятни дни за стартиране на дългосрочен хранителен режим са събота и неделя, 17 и 18 септември.

Основни звездни аспекти: През тази седмица Луната гостува в знаците Риби, Овен, Телец и Близнаци. Хвърля лъч светлина върху идеите и най-съкровените ни желания. Ще се натъкнете на възможност да реализирате благоприятно някои свои планове. Да внимават всички, родени в някои от тези знаци. За тях тази седмица е доста важна.

Важен аспект в момента е пълнолунието в Риби, съчетано с лунно затъмнение в същия знак. Доста от вече направените в последното шестмесечие ходове задвижват своя механизъм и започват да дават резултатите, които се надявахте да постигнете. Тази седмица слага край на летните емоции и страсти, на отпускарството и безгрижието. Отваря нова страница, която в следващите четиринайсет дни би следвало да запълните с идеи и цели за есенното си развитие. Паралелно с правенето на планове ще върви и работата ви. Учудващо е колко ползотворна е втората работна събота за септември – време, което повечето от вас искаха да превърнат отново в почивен ден. Заради тригона Марс – Уран този ден се превръща в особено благоприятен и поощрява с жизнен тонус всички, които искат да постигнат добри резултати. Бъдете внимателни в неделя, когато Венера и Уран са в опозиция. Ситуациите на сблъсъци, скандали в личния живот и напрежение в любовта не са никак малко. Понеделник поставя начало на една по-кратка, отново предпразнична седмица, която мнозина подценяват като важност. Но заради хармоничните аспекти между Венера и Марс, Меркурий и Плутон тя се превръща във фон за множество успехи. Не я подценявайте и я използвайте рационално.

 

ОВЕН

Променяте мисленето си

Тази ангажирана работна седмица обещава да бъде успешна за вас. През по-голямата част от времето сте заети със себе си, със своите цели, планове и действия. Имате намерение да направите по-мащабни постъпки за по-голям спектър от време пред себе си. Лунното затъмнение в Риби ви помага на ментално ниво да осъзнаете своите нужди и потребности. Да се разделите с някои свои досадни навици, като на тяхно място придобиете нови маниери. Като цяло в дългосрочен аспект тази седмица променя мисленето ви в една нова и по-добра посока.

 

ТЕЛЕЦ

Осигурете си хармония

 

Нуждаете се от малко повече време, за да отпочинете, да се установите на мястото, което заемате, и отново да тръгнете напред. Темпото от почивни и работни дни, разпределени неравномерно в този месец, е нещо непосилно за вас. Оттук идва и причината за недоволството ви. Ако ви предстои да постигате цели, ще го правите с малко по-големи усилия и ядове. Отдайте се на практически приложения на идеите си, бъдете малко по-сдържани в семейството, за да си осигурите една хармонична и благоприятна седмица.

 

БЛИЗНАЦИ

Ново начало

 

Не може да се твърди, че се намирате в лош етап. Единственият минус на периода, който изживявате, е ретроградното движение на вашата планета управител Меркурий. Не всичко върви така, както сте го планирали предварително. Това обаче не бива да ви отказва от плановете ви. Тази седмица поставя рязка граница между почивката през лятото и отговорността да бъдете малко по-организирани през есенния период. Учениците тръгват на училище, а всички останали е време да се върнат сериозно по работните места. Съвсем скоро идва време за поставяне на ново професионално начало.

 

РАК

Вдъхновени и забързани

 

Предстои ви шеметно забързана нова седмица, в която работните дни са повече от почивните и от вас се иска да изпълните изцяло своя професионален дълг. Не се скатавайте в събота, защото ще се убедите, че този ден е особено благоприятен за вас. Пълнолунието ви позволява да разширите кръга от ментални и физически възприятия, да се обърнете навътре в себе си и да излезете след това от черупките си променени и обновени. Като цяло новата предпразнична седмица идва със сериозни, но приятни трансформации, промени, новости и вдъхновение за една успешна есен.

 

ЛЪВ

Заемете се със задачите

 

Очаква ви доста благоприятна седмица, която не бива да пропилявате в мързелуване, а е добре да използвате изцяло в своя полза. Пълнолунието е време, в което се зареждате с енергия. Луната ви провокира и изисква да извадите на показ добрите черти от характера си. Сега усещате рязката граница между отпускарския летен сезон и навлизането в по-сериозния етап на работната есен. Очаква ви едно есенно завръщане, което отново ви отвежда в офиса или на работния пост. Бъдете готови да се заемете с новите си задачи.

 

ДЕВА

Спазвайте сроковете

 

Приемете предизвикателството да бъдете една идея по-общителни през следващите седем дни. Неравномерното редуване на почивни с работни дни през септември е причина да се чувствате неотпочинали и доста нервни на моменти. Сега мнозина от вас празнуват своите рождени дни. Не е добра идея да ги вгорчавате с нерви и недоволство. Погледнете философски на нещата. Тази седмица ви помага да бъдете по-задълбочени в житейските дилеми от друг път, да обърнете повече внимание на своето настроение, стремейки се към позитивни емоции. Свършете работата си в срок и не оставяйте дела за довършване след празничните дни.

 

ВЕЗНИ

Набелязвате цели

 

Предстои ви доста ангажиран период, през който обаче успявате да се справите успешно с всяка една поставена ви задача. Пълнолунието в Риби ви помага да повдигнете своя жизнен тонус и да се мотивирате за работа в деловата събота. Мнозина ще предпочетат да бъдат на работното поприще тогава и няма да сгрешат. Това е един от успешните дни за седмицата. Възползвайте се от него. Подчертана характеристика в хороскопа ви за тази седмица е рязката промяна от фаза почивка към фаза заетост. Малко по малко набелязвате целите, които да осъществявате през есенния сезон.

 

СКОРПИОН

Променяте посоката

 

През тази седмица осъзнавате своите нужди да се разгърнете в една по-различна посока, да смените начина си на живот, да промените нещо около себе си. Времето ви го позволява, а ретроградният Меркурий успява да ви покаже точно какво куца в живота ви, за да го промените. Късмет няма да ви липсва. Доверие от страна на партньорите, колегите, ръководството и близките – също. Имате пълната подкрепа на всички хора около себе си, за да действате и вървите смело напред. Приключете някои стари задачи, за да освободите място на новите, които вече чукат на вратата ви.

 

СТРЕЛЕЦ

Свежа енергия

 

През следващата една седмица би следвало да бъдете с идея по-тихи и да не споделяте лични факти на всеки срещнат. Пълнолунието в Риби изисква да завършите някои вече стартирали в семейството процеси. При някои това е започнат ремонт вкъщи, при други – изясняване на лични взаимоотношения. Тази седмица поставя рязка граница между почивния характер на лятото и работната есен. Време е да се върнете към своите сериозни отговорности, заредени с енергия и ентусиазъм.

 

КОЗИРОГ

Жизнени и решителни

 

Тази динамична и пълна с работни дни делова седмица ви се отразява доста добре. Пълнолунието в Риби ви зарежда с енергия и жизнен тонус – нещо, което в последните няколко дни ви липсваше напълно. Решени сте да постигнете целите си. Обърнете повече внимание на средата си на живот. Сега имате възможност да срещнете нови контакти или да използвате наскоро завързани запознанства за една своя професионална цел. Бизнесмените са с големи шансове, защото мнозина от тях ще преговарят по сделка, която ще осъществят след поредната порция почивни дни.

 

ВОДОЛЕЙ

Получавате пари

 

И за вас се очертава благоприятна седмица. Пълнолунието в съседния ви знак Риби ще ви помогне да заздравите финансовото си състояние и да получите възнаграждение за работа, свършена в последните шест-седем месеца, но така и незаплатена до ден-днешен. В личен план считате повечето свои решения за правилни, но невинаги това е така. Вслушвайте се в съветите, които ви дават най-близките хора. Тази седмица рязко сменя режима от почивен в работен, от летен в есенен. От вас се изисква да се настроите към него.

 

РИБИ

Хубава седмица

 

За вас следва една от значимите седмици на месец септември, когато Луната преминава през знака ви и е във фаза пълнолуние. Като изключим нервността и безпокойствата, които тази фаза ви причинява, пълнолунието в Риби е важен момент от годината за вас. Много от усилията, които полагахте през последните месеци, сега дават своите плодове. Вие сте щастливци, тъй като малко по малко желанията ви започват да се сбъдват. И при вас моментът е преломен – между почивното и безгрижно лято и една по-ангажирана и натоварена есен. Но усилията си струват. Изживейте с усмивка и добро настроение тази хубава за вас седмица.

 

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

16 септември. Вие сте добродушни и разбрани хора. Разбира се, не подминаваме факта, че сте Деви и обичате да се заяждате за дреболии, като не отстъпвате и държите на своето. Въпреки това гледате ведро на живота и се стремите да живеете според обществените порядки. В семейството сте толерантни, разбрани и понякога прекалявате с добротата си, като правите ненужни компромиси. Това е добре да изкорените от характера си – склонността да прощавате всичко на близките. Научите ли се да установявате своята принципност и вкъщи, да не се пречупвате и да бъдете безпощадни, ще живеете далеч по-спокойно. В работата сте идеалните служители, защото вършите прецизно всяка възложена задача. Стремете се най-високото място, което заемате и в службата, и в личния живот, да е второто. Лидерството може да ви донесе много повече вреди.

Навлизате в една спокойна и хармонична година, която ще ви помогне да потърсите прошка за прегрешенията си от близките, както и вие самите да дадете прошка, ако някой ви е наранил. Сега е важно да обърнете внимание на своите взаимоотношения с околните – да ги изчистите от огорчения и неволи. Мнозина ще започнат да учат нещо. Преквалификацията за други ще донесе много бъдещи успехи. Не се отказвайте, сега е подходящият момент да придобиете нови знания.

Здраве: Възможни са проблеми с имунната система. Подсилете организма си. Обърнете внимание на лимфните възли и кожата.

17 септември. Щастливци сте вие, защото финансовата сигурност и материалната стабилност са ви гарантирани. Макар да сте родени на ден, определящ кармична разплата, имате късмет и сте и изключително находчиви. Това са качества и на идеален бизнесмен, и на добър изпълнителен кадър. С работата проблем нямате, защото се справяте добре. Обръщайте повече внимание на личния си живот, защото там може нещо да ви куца, ако не полагате усилия да постигате хармония.

Навлизате в година на финансова стабилизация и е добре да поискате по-висока заплата или да смените работата си с по-добре платена. Бъдете уверени, че една подобна промяна ще е добра за вас, въпреки че държавата се намира в криза. Съдбата ви пази да не загубите добрите си позиции и да не останете без доходи поне още една година.

Здраве: Възможни са проблеми с кожата, ставите, както и обостряния на хронични заболявания, предизвикани от негативни мисли.

18 септември. Родени сте на ден, определящ кармична разплата, спечелена заради злодеяния в миналото. Вашата съдбовна мисия в този живот е да се научите на любов към близките, да преодолеете егоизма, с който се отнасяте към света, да бъдете по-отворени към хората около вас и да живеете с мисъл и за тях, а не само за себе си. Само така ще получите тяхната истинска подкрепа и любов. С половинката не бива да се отнасяте прекалено ревниво, за да не я загубите завинаги – това е минусът ви в любовта. Справите ли се с досадното си собственическо чувство, няма да имате никакви проблеми.

Навлизате в емоционална и завършваща година, в която не бива да полагате нови начала в каквото и да било направление. Завършете стари и забравени във времето задачи, докарайте до край поети инициативи.

Здраве: Възможни са проблеми с високо кръвно налягане, както и мигрена. Давайте си чести почивки, ще имате нужда от тях.

Станислав Климентов

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!