78 четения

Безплатен бадминтон за децата от В. Търново по проект на Министерството на спорта

За пета година квалифицирани треньори от бадминтон скуош клуб „Велико Търново“ обучиха безплатно момчета и момичета по програмата „Спорт за деца в риск“ на Министерството на младежта и спорта. 53 деца, юноши и девойки се включиха в организирани занимания по бадминтон.

Спортният клуб работи съвместно с дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ на Община В. Търново. „Целта на този проект бе създаване на условия и даване възможност на децата в риск да спортуват. Благодарение на доброто ни партньорство с общината, въпреки че имаше откриване на нови центрове и закриване на други, не се получиха проблеми при заниманията по бадминтон. Участвалите в проекта деца изразиха желание да участват и догодина, ако има такъв по тази програма на ММС“, разказа Димо Димов, треньор и президент на клуба.

Сформирани бяха 4 групи от деца от дома „Пеньо и Мария Велкови“, центровете за настаняване от семеен тип на деца в риск и „SOS младежки домове“. В периода март – септември по проекта бяха проведени 50 занятия с всяка група. Треньорите Здравка Димова и Красимира Борисова водеха тренировките в салона и на площадката на ОУ „Димитър Благоев“ и в зала „Сава Величков“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *