4 четения

Весела Лечева дари средства за лечението на младо момче от Павликени

Олимпийският шампион на България по спортна стрелба и член на Националният съвет на БСП Весела Лечева дари 5000 лв. за лечението на Ангел Христов от Павликени.

Преди две години след появила се подутина на гърба многократни медицински изследвания установяват, че младото момче страда от рядко срещаното онкологично заболяване на костите – сарком на Юинг. Това заболяване е бързо развиващо се и не търпи отлагане във времето. След проведени консултации с български медици става ясно, че в България на този етап не може да се даде пълна гаранция за излекуване от тази коварна болест. Не след дълго семейството на Ангел посещава клиниката „Анадолу медицински център” в Истанбул, специализирана в областта на лечението на онкологични заболявания. Сумата, необходима за лечението, възлизала на около 100 000 лв. За няколко месеца интензивна благотворителна кампания в няколко града инициативният комитет успява да събере средствата. Благодарение на отзивчивостта на хората младото момче успява да проведе 18 химиотерапии и болестта е победена. След шест месеца обаче, при редовен профилактичен преглед на Ангел се оказва, че за пълното възстановяване на здравословното състояние на момчето ще са необходими две нови хирургични интервенции. Цената им е общо 50 000 лв., а към момента в дарителската сметка на Ангел има събрани 26 000 лв.

Социалисти от община Павликени разговарят с Весела Лечева и без да се замисли, известната българка с щедро сърце откликва на необходимостта от помощ и съобщава на семейството на Ангел, че ще дари лични 5000 лв.

Всеки, който желае, може да се включи в благородната кауза, като дари средства на посочените дарителски банкови сметки: (CECBBGSF) IBAN: BG36CECB979010F3478300 – сметка в лева; (CECBBGSF) IBAN: BG50 CECB 979014F34783 00 – сметка в евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!