13 четения

Летният театър в Павликени вече носи името на Никола Гюзелев

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ПАВЛИКЕНИ ИНЖ. ЕМАНУИЛ МАНОЛОВ И СЪПРУГАТА НА НИКОЛА ГЮЗЕЛЕВ АННА МАРИЯ ГЮЗЕЛЕВА официално нарекоха Летния театър в града на името на големия оперен бас. Церемонията се състоя в края на миналата седмица.

„Никола Гюзелев е звезда, която ярко грее сред останалите забележителни павликенци. Името на Павликени винаги ще остане като негов роден град. Макар и в годините тази връзка да е горяла с различна жар, на признателните поколения се пада да се преклоним пред делото и пред паметта на нашия велик съгражданин“, каза градоначалникът инж. Емануил Манолов.

По негова инициатива и след допитване до жителите на града Общинският съвет прие решение за именуването на Летния театър. Председателят на съвета Ваня Антонова прочете решението по време на официалната церемония, когато инж. Манолов откри и паметна плоча – барелеф на Никола Гюзелев.

Съпругата Анна Мария Гюзелева разказа за предстоящите чествания в цялата страна и чужбина, свързани с 80-ата годишнина от рождението на големия оперен певец.

Сред гостите на събитието бяха народният представител от „БСП лява България“ и член на Комисията по култура и медии Мариана Бояджиева, писателят Димитър Томов, почетни граждани на Павликени, общински съветници и др.

Веднага след церемонията започна концерт в памет на Никола Гюзелев, в който се включиха неговите ученици Радостина Николаева и Бисер Георгиев, Станислава Иванова и Добромир Момеков, Теодора Чукурска и Емил Желев. На пианото за изпълненията на арии от Верди, Росини, Пучини, Доницети, Бизе и други им акомпанира Йоланта Смолянова. Към звездния състав се включи и Ива Йонова по специална покана на инж. Манолов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!