8 четения

Свищов иска от държавата терена и сградите на Второ военно поделение

Свищовските общински съветници решиха да започне процедура по придобиване на собственост върху бившето поделение в местността Погребите. Общинарите възложиха на кмета на дунавската община да подаде искане за безвъзмездно прехвърляне от държавата на недвижим имот, държавна собственост, с площ 110 809 кв. м, заедно с построените в него сгради.

След безвъзмездното предоставяне на терена общината ще плати предвидените по Закона за местните данъци и такси задължения. Бившето военно поделение 26 410 в Свищов е закрито през 2000 г. след извършената реформа в Българската армия. Въпросният имот е освободен от личния състав, въоръженията и техниката. Теренът е с площ, която позволява да се допринесе за икономическо развитие на общината, записаха като мотиви в решението си съветниците. В сегашното си състояние той представлява изоставена територия, която не се стопанисва от собственика. Общината поема ангажимент при придобиване на собствеността да запази сградите и да облагороди терена, за да може да се използва в полза на общината.

Александър ШАБОВ

Един коментар за “Свищов иска от държавата терена и сградите на Второ военно поделение

  • 19.09.2016 в 17:56
    Permalink

    Срамота@Новината е старичка#От 2001годин (има/няма веч 15зими) Откакто СтарияКмет Благов и ДузинаТи Му(таман116 бр.) съветници,Оттогиз Искат Тези Декари#Шабов-ПишемВиДвойкаЗа“Новината“ и ШестицаЗаНавежданетоВиКъмЦаревскоОколийскияКмет#МожеИлДъСтане, 15годинПисанеНаПрошенияДо София са това.А Дано## АмаНадаЛи# ТоДружбата На БРЕГ+ГенчовотоСвищовскоБСП еОчевадна,Но СирнетоЕ С Пари – В СофияДе%

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *