17 четения

Филип Аврамов в „Глупаци“

На 19 септември, понеделник от 18:30ч. в НЧ „Напредък – 1869“ Горна Оряховица

„Глупаци“ от Нийл Саймън е една оригинална притча – смешна и забавна история, развиваща се в измисленото украинско село Кюленчиков.
Нийл Саймън изпраща младия учител Леон Толчински в едно екзотично общество над което тегне мистично проклятие – всички се раждат глупави. Това обаче не пречи на героите да се чувстват идеално в кожата си. Овчарят Сиетски не се притеснява от това, че е забравил първите си две имена и всеки ден губи стадото си. Пощальонът Мишкин бърка адресите само по три пъти на ден. Амбулантната търговка Еихна продава цветя като ги представя за риба.. Красивата София е на 18 години, а едва вчера се е научила да сяда. Зловещият граф Юзекевич, от когото всички потръпват, страда от липса на любовв…
Неподправеният хумор, който блика от героите, заплита невъзможно смешни каламбури. Естествено, спасението от проклятието се крие в красивата любов между Леон и София. Гениалният драматург замесва театралният сладкиш без никаква назидателност и неусетно задава въпроси като: Удобно ли е да си глупав? Има ли разлика между Глупавия и Умния? И не сме ли самите ние основната причина да ни застигат проклятия?

Постановка – Александър Беровски
Пластика – Диана Досева.

В ролите: Филип Аврамов; Борислав Веженов – познат на горнооряховската публика от постановки на Русенския театър; Светослав Добрев, Диана Досева; Милена Аврамова;Анна Петрова; Тодор Танчев; Деян Цвятков, Ивайло Добрев; Боян Арсов; Павел Иванов; Георги-Маноел Димитров.

Цени на билетите – 12, 14 и 16 лв. ОТСТЪПКА за учащи, пенсионери и групи, както и при покупка на билети за две представления.

Билети на ката на НЧ „Напредък“ от 15:30 до 18:30 час. ел.: 0886 436 456

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!