5 четения

Задигнаха спестяваните над половин век 45 000 лв. на дядо Иван от Пчелище

Нагли апаши са успели да откраднат спестяваните над половин век 45 000 лева на 77-годишния дядо Иван и съпругата му от Пчелище. Освен това крадците са отмъкнали и 12 златни пендари, които били тяхно наследство. Семейството било много стиснато, имало ниви и вземало пари от рента, живеело бедно и скромно и си кътало парите у тях, понеже нямало вяра на банките. Хората в Пчелище обаче знаели за богатството на дядо Иван и явно се намерили и обирджии.

Престъплението е извършено в неделя, като извършителят е проникнал в къщата през незаключен прозорец и с особена ловкост е извършил кражбата. Парите и пендарите бил скътани в малка ракла в гардероб, който бил добре заключен.

ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ Е СТАНАЛА ИЗВЕСТНА И ВЗЛОМНА КРАЖБА НА 3000 ЛВ. и златни накити от къща в Лясковец. Обирът бил извършен в периода 16 – 18 септември чрез взломяване на прозорец, но собствениците установили липсата на парите едва сега, защото не били в страната.

Н. ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Задигнаха спестяваните над половин век 45 000 лв. на дядо Иван от Пчелище

  • 20.09.2016 в 13:35
    Permalink

    Семейството било стиснато…… нямало вяра на банките…… Идеални жертви за апашите! Вместо да си живеят охолно животеца, сега инфарктно състояние!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!