303 четения

Скандал. Пуснаха на свобода Роналд, който преди 4 г. намушка родната си майка 27 пъти

За 25-годишния шизофреник щял да се грижи баща му Стоян Стоянов – Сиромаха

ВЕЛИКО ТЪРНОВО НАСТРЪХНА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ ОТ СЛУХА, ЧЕ РОНАЛД СТОЯНОВ, КОЙТО преди 4 г. намушка родната си майка 27 пъти с нож, защото я мислеше за демон, е пуснат от психиатрия и се разхожда свободно. Търновци са загрели с това питане тел. 112, а полицията пък пита прокуратурата дали това е вярно. Репортерска проверка вчера установи, че Роналд, който вече е на 25 г., действително се разхожда свободно по улиците на старата столица. Той е освободен от психиатричната болница в Церова кория на 30 август 2016 г., а в клиниката е престоял от 14 юни 2013 г. Мъжът се бил поправил и не бил опасен, а грижата за него бил поел баща му Стоян Стоянов –Сиромаха. Съдът в старата столица е одобрил предложението на болницата в Церова кория и така опасният шизофреник от месец се разхожда и обикаля парковете в града.

ПРЕРОДЕНИЯТ АЛЕКСАНДЪР ВЕЛИКИ БЕ АРЕСТУВАН ГОЛ СЛЕД КЛАНЕТО

СТРАШНАТА ТРАГЕДИЯ СЕ РАЗИГРА В ТЪРНОВСКИЯ КВАРТАЛ„КАРТАЛА“ на 23 юли 2012 г. на ул. „Александър Бурмов” 50. Роналд, който се мислеше за прероден Александър Велики, бе арестуван от полицията гол часове след зверството. Тялото на Нели Стоянова бе намерено от съпруга й. Веднага след ареста Роналд бе пратен в психиатрията на затвора в Ловеч, където установиха, че е невменяем и не може да бъде даден на съд. Месеци по-късно бе настанен в Церова кория, а сега вече е на свобода. След злодеянието бащата обвини властите, че искал синът му да бъде пратен на лечение и преди това, но никой не искал да го чуе и заради това той заклал майка си. Стоянов бил на гурбет доста години, където се родил и синът и го кръстили Роналд на бившия американски президент Рейгън. После дошъл сривът на банките и Стоян станал бедняк, а така се появил и прякорът му Сиромаха, разказа преди време пред „Борба“ бащата, който вече е над 70-те.

Роналд станал особен и получил психично разстройство през 2010 г. след побой. После обаче отказвал да си пие лекарствата. Малко преди фаталния юли 2012 г. майка му се върнала от гурбет в Германия. Синът започнал да нарича и двамата си родители демони, да не се прибира, да се скита с нож на кръста. Вечерта преди да я убие той се промъкнал в спалнята, където тя вече била заспала, и без причина започнал да я мушка с кухненски нож. Бащата бил на долния етаж на къщата и още не си бил легнал, но чул шум и открил жена си в кръв. Роналд избягал гол и бащата се обадил на полицията.

КАКВА Е ГАРАНЦИЯТА НА ВЛАСТИТЕ, ЧЕ СЕГА РОНАЛД ЩЕ СИ ПИЕ ЛЕКАРСТВАТА, вчера никой не можа да каже. Как живеещите на „Картала” и в целия град могат да бъдат застраховани от нов изблик на болестта на мъжа?! Освен това преди да извърши зверството, той е употребявал наркотици. Дали няма да го стори и сега?

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!