165 четения

Генерал Цветан Харизанов стана председател на комитета за подкрепа на Румен Радев

Знакови личности от областта подкрепят кандидат-президента на БСП

ДЕСЕТКИ ЗНАКОВИ ФИГУРИ ОТ ВЕЛИКОТЪРНОВСКА ОБЛАСТ УЧРЕДИХА ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ ЗА ПОДКРЕПА на кандидатпрезидентската двойка на БСП генерал Румен Радев и Илияна Йотова. Поддръжниците им се събраха в старата столица, за да изготвят план за действие и да излъчат оперативно ръководство.

За председател на Инициативния комитет беше избран бившият ректор на НВУ „Васил Левски” и почетен гражданин на старата столица бригаден генерал Цветан Харизанов. За говорител бе посочена журналистката Емилия Гугова, а за оперативното ръководство бяха предложени още дългогодишният директор на Търновска книжовна школа и преподавател по философия проф. Димитър Кенанов, Елена Мачковска, член на Отечествения съюз, председателят на организацията Тошко Тодоров, зам.-председателят Станка Палазова и горнооряховската общественичка Събка Стоянова.

Сред знаковите личности, които станаха част от Инициативния комитет за подкрепа на генерал Радев, са още кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов, градоначалникът на Сухиндол инж. Пламен Чернев, кметът на община Полски Тръмбеш Георги Чакъров, почетният гражданин на Велико Търново и първи директор на ОУ „Бачо Киро” и СУ „Емилиян Станев” Гинка Стефанова. От академичната общност в Инициативния комитет се включват известният учен и историк проф. Христо Глушков, както и зам.-деканът на Философския факултет на ВТУ проф. Вихрен Бузов. Категоричната си подкрепа за кандидатпрезидентската двойка изразиха и бившият главен архитект на Община Велико Търново Румяна Брайнова, петкратната световна шампионка по спортна стрелба и почетен гражданин на старата столица Весела Лечева, дългогодишният треньор на Националния отбор по спортна стрелба Николай Лечев, многократната европейска шампионка по спортна стрелба Петя Луканова, ветеринарният лекар от Полски Тръмбеш д-р Веселин Василев, арх. Анелия Христова от Лясковец, д-р Станимир Стоев от Павликени и още десетки общественици от областта.

По време на срещата стана ясно, че Инициативният комитет е отворен за всички, които желаят да подкрепят кандидатпрезидентската двойка. Присъстващите се обединиха около идеята да популяризират генерал Радев не само като брилянтен авиатор, а и като човек с високи управленски възможности на държавник и обединител на нацията. В тази връзка ще бъде изготвена и страница във Фейсбук на Инициативния комитет, където ще бъдат споделяни всички позиции на хората, които подкрепят ген. Радев и Илияна Йотова.

„Гордост е да имаме такъв президент. Бих се гордял той да бъде до мен, когато ние представяме България и печелим медали. Той се е издигал толкова нависоко и вижда толкова надалеко. Виждал е България от небето и знае какво трябва да се направи за нейното развитие”, сподели треньорът по спортна стрелба Николай Лечев.

Следващата среща на Инициативния комитет ще бъде утре, когато неговите членове ще посрещнат генерал Румен Радев в старата столица. Той ще бъде във Велико Търново за среща с обществеността. Разговорът с жителите и гостите на града е предвиден за 15:00 часа в Интерхотела.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *