3 четения

Национална конференция за децата в риск във Велико Търново

НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ „ДЕСЕТ ГОДИНИ КРИЗИСЕН ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА И ПЕРСПЕКТИВИ“ ЗАПОЧНА ВЧЕРА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Двудневният форум има за цел да анализира функционирането на услугата, да бъдат отчетени промените на местно и национално ниво, настъпили в продължение на десет години, както и да бъде очертан пътят за бъдещо развитие. Събитието в старата столица е продължение на състоялата се през юли работна среща в Алфатар за обсъждане на конкретни въпроси и набелязване на дейности и мерки за подобряване качеството и ефективността на предоставяне на услугата „Кризисен център“.

По време на дискусията участниците ще се запознаят с доклад за проблемите и трудностите при нейното предоставяне и предложенията за подобряване на ефективността й. Доклад ще има и от сдружение „Пренебрегнати деца“, резултат от дългогодишни изследвания, наблюдения, посещения в кризисните центрове.

С националната конференция се отбелязва и навършването на 10 години от разкриването и функционирането на първия Кризисен център за деца, жертва на трафик или пострадали от насилие в с. Балван, община Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!