13 четения

Променливо, дъждовно и хладно, слабо затопляне от събота

През нощта ще има значителна облачност, на места със слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 10 и 13. За В. Търново се очаква минимална температура 11 гр. През по-голямата част от деня ще има значителна облачност, преди обяд със слаби превалявания от дъжд на места. След обяд валежите ще спират и привечер от запад облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 15 и 18. За В. Търново максимална температура 16 гр. Атмосферното налягане ще се повишава. Над западните и централни части на Стара планина преди обяд ще има значителна облачност със слаби превалявания от дъжд. След обяд от запад на изток валежите ще спират и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 10 – 11 гр., а на 2000 м около 5. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 35.5 гр. през 2000 г., а най-ниската измерена минимална температура е 1.6 през 1986 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 04 минути и ще залезе в 19 часа и 16 минути. Фаза на Луната: четири денонощия след пълнолуние.

В четвъртък, петък и събота ще има променлива облачност. В четвъртък вечер на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. В неделя и понеделник се очакват временни увеличения на облачността и късно след обяд и вечерта на места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър от север, северозапад. От вторник до четвъртък ще има променлива облачност със слаб вятър без определена посока.

През периода времето ще се задържи хладно. От сряда до петък максималните температури ще бъдат в интервала 16 – 19, а минималните температури ще бъдат между 8 и 11. От събота до четвъртък се очаква слабо изразено затопляне и минималните температури ще бъдат между 11 и 14, а максималните температури ще се повишат до 20 – 23.

Над западните и централни части на Стара планина в сряда и четвъртък ще преобладава време със значителна облачност, в сряда преди обяд на места с превалявания от дъжд. От петък до четвъртък преди обяд се очаква време с променлива облачност. След обяд облачността ще бъде  значителна. В четвъртък и в понеделник късно след обяд и вечерта е възможно да превали слаб дъжд на места. От сряда до петък ще духа умерен до силен вятър от северозапад. От събота до четвъртък вятърът ще бъде слаб до умерен от северната четвърт. Максималните температури на 1200 м в ще се задържат около 8 – 10. На 2000 м максималните температури ще бъдат с около 6 гр. по-ниски от температурите на 1200 м.

 

 

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!