3 четения

Районната избирателна комисия в областта започна своята работа

ЮРИСТЪТ ДЕСИСЛАВА ЙОНКОВА ОТ КВОТАТА НА ГЕРБ ОГЛАВИ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ РАЙОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ във Велико Търново, която бе сформирана за президентските избори и националния референдум на 6 октомври.

Вчера комисията проведе работна среща с областния управител проф. Пенчо Пенчев, а пред медии Йонкова представи своя екип. Тя уточни, че с решение на Централната избирателна комисия за зам.-председатели са назначени Шенгюл Сармахмудова, издигната от ДПС, и Борис Миновски от „Реформаторския блок”. Секретар също за пореден път ще бъде Ирена Стасинопулу, посочена от БСП. В състава на комисията като членове влизат Красимира Петрова, Николина Митева и Силвия Дечева, издигнати от ГЕРБ, Николай Илиев, номиниран от БСП, Людмила Николова-Керанова от ДПС, Ивета Кабакчиева от „Патриотичния фронт”, Иван Млъзев, издигнат от „България без цензура”, Милен Павлов – кандидатура на „Атака”, и Йорданка Христова, посочена от АБВ.

Предстои до 1 октомври да бъдат насрочени консултациите за секционните избирателни комисии. Новото е, че броят на гласоподавателите в секционните комисии ще бъде обявен от ЦИК, а не от ГРАО, както досега. Очаква се още до 1 октомври да стане ясен броят на избирателите в цялата Великотърновска област.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!