8 четения

Таксиджия, заловен с 2,89 промила алкохол, отива на съд

Изправят на съд таксиджия, заловен с 2.89 промила зад волана. Цветан С. (55) бил хванат на 8 септември т. г. при пътна проверка във Велико Търново да шофира жълтата кола пиян. Към униформените се приближил лек таксиметров автомобил „Деу Ланос”, предната броня на който била откачена и се влачела по платното за движение. Полицаите подали сигнал за спиране, но шофьорът не изпълнил разпореждането. След гонитба служителите на реда успели да настигнат и спрат таксито след няколко пресечки. Проверката за употреба на алкохол на шофьора отчела внушителното количество.

Районна прокуратура – Велико Търново, е предала на съд още двама мъже, шофирали след употреба на алкохол. Обвинението срещу Мирослав П. е затова, че на 31 август в Полски Тръмбеш управлявал лек автомобил „СААБ 93“ с концентрация на алкохол в кръвта 1.99 на хиляда. За същото деяние на подсъдимата скамейка ще застане и Васил Г., пипнат пиян зад волана на 3 септември в Русаля, също с 1,99 промила.

Във Велико Търново други трима мъже са осъдени за транспортни престъпления, съобщиха още от държавното обвинение. Турски гражданин е осъден за това, че на 1 септември в Полски Тръмбеш управлявал лек автомобил „Рено Флуенс”, с концентрация на алкохол в кръвта 2.40 на хиляда. Наложено му е наказание шест месеца лишаване от свобода, чието изпълнение е отложено за срок от три години, глоба в размер на 300 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от 1 година. На три месеца лишаване от свобода при строг режим е осъден Красимир И., за това, че на 7 септември във В. Търново управлявал лек автомобил „Фиат Брава“ без съответно свидетелство за управление на МПС и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние. Николай С. също е признат за виновен за това, че на 20 юли т. г. на първокласен път управлявал опел без книжка в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние. Наложено му е наказание 3 месеца условно.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!