15 четения

Триумф и 12 медала за пенсионерите от спортен клуб „Нове” от държавното първенство

Отлично се представи свищовският спортен клуб „Нове” на Държавното първенство по лека атлетика, водни спортове и петанк за пенсионери. Състезанието се организира от Българска асоциация „Спорт за всички” и се проведе в Китен в първата половина на месец септември. Общо 12 медала завоюваха представителите на крайдунавския град.

Общо 85 жени и 34 мъже се включиха в състезанието. Първите отличия от първенството за свищовския клуб завоюваха Сребра Александрова и Цветан Николаев, които спечелиха бронзови медали, а Иванка Ценкова бе отличена с грамота за четвърто място.

В дисциплината дълъг скок Иван Митков спечели златен медал, а Пламен Милетов – сребърното отличие в бягането и бронзов медал на дълъг скок от място.

Симеон Дамянов (в категория над 72 г.) стана носител на сребърен медал в бягането и бронзов на дълъг скок. По този начин мъжете на СК „Нове” категорично победиха отборно с 28 точки и станаха притежатели на шампионската купа.

Оспорвано протече състезанието и във водните спортове. В дисциплината акваджогинг „Нове” спечели първото място за втора поредна година. Симеон Дамянов взе сребърен медал на бягане във вода. Грамоти за четвърто място във водните спортове бяха връчени на Пламен Милетов и Игнат Игнатов. При жените Вергиния Игнатова завоюва сребърен медал по акваджогинг и бронзов по плуване.

Заради големия интерес състезанието по петанк се провеждаше от сутрин до вечер на общо 8 корта. Подкрепян непрекъснато от своите съотборници, Цветан Николаев от СК „Нове” извоюва трудни победи и в крайна сметка спечели златния медал. В комплексното класиране по клубове (мъже и жени от всички спортове) СК „Нове” – Свищов, е първи с актив от 73 точки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *