4 четения

Отличиха заслужили свищовски спортисти от близкото минало

Десетки деца участваха в традиционния лекоатлетически кръг „Желю Замфиров”

Десетки деца от община Свищов участваха в традиционния лекоатлетически крос „Желю Замфиров”, организиран в памет на легендарния треньор. Проявата на стадион „Академик” и се превърна в истински празник за всички, обичащи спорта.

Състезанието започна с бягане на 60 метра, а след това се проведоха и съревнованията в класическата дисциплина 100 метра. Състезателите бяха разделени в различни групи спрямо своята възраст.

Кметът Генчо Генчев и заместник-кметът Борислав Замфиров, внук на покойния треньор, връчиха няколко почетни плакета на заслужили свищовски спортисти от близкото минало.

Със символичния подарък бяха наградени Петър Петров – най-бързият българин за всички времена и бронзов олимпийски медалист; Красимир Дачев – рекордьор на висок скок при юношите, който и досега помага на много спортисти; Иван Гърчев – за неговите високи спортни постижения и като треньор на двама олимпийски шампиони от Иран; Тодор Тодоров – единственият свищовлия, участник на зимни олимпийски игри. Плакет на Община Свищов бе връчен и за най-силния в момента свищовски лекоатлет и национален състезател Иван Попов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!