8 четения

Театър „Весел” открива новия си сезон в Полша

НА СЦЕНАТА НА ТЕАТЪР „АРЛЕКИН” В ПОЛСКИЯ ГРАД ЛОДЗ ЩЕ ЗАПОЧНЕ НОВИЯТ СЕЗОН НА ТЪРНОВСКИЯ КУКЛЕН ТЕАТЪР „ВЕСЕЛ”. Веселин Василев и Елка Баланова ще изиграят първото си представление за сезона по време на театрален фестивал, в който участват актьори от шест страни. В рамките на феста са включени над 60 събития, които ще се случат на сцените на „Арлекин”, във филмовата академия и в културни пространства на открито. Театър „Весел” е селектиран за участие със своя интерактивен спектакъл „Не се предавай“, който ще бъде представен на английски език. Именно с това заглавие през 2015 г. търновският театър спечели награда за най-добър детски спектакъл на остров Борнео в Малайзия.

На 8 октомври театър „Весел” ще посрещне своите почитатели във Велико Търново. На сцената на читалище „Искра“ отново всяка събота ще има спектакли не само на търновските кукленици, а и на актьори от куклените театри на Русе, Габрово, Варна, Шумен, Ямбол, Бургас, Сливен, Хасково, Пловдив, Търговище. Първите спектакли са „Патиланци“ и „Момче и вятър“ и са посветени на 130 години от рождението на Ран Босилек. Следва среща с любимия на всички деца актьор Бате Ицо и неговите „Рисувани приказки“. Ще гостуват и най-новите постановки на „Пипи Дългото чорапче“, „По заповед на щуката“ и още много изненади през ноември. През декември в три последователни съботи ще има вълнуващи срещи с Дядо Коледа.

И през новия сезон проектът за съботните спектакли на театър „Весел” се реализира с подкрепата на Община Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!