67 четения

Търновци посрещнаха Лили Иванова на крака

ВЕЛИКОТЪРНОВСКАТА ПУБЛИКА ПОСРЕЩНА ЛИЛИ ИВАНОВА НА КРАКА. В петък вечерта примата на българската попмузика изнесе концерт в Двореца на културата и спорта „Васил Левски”. В момента, в който Лили Иванова стъпи на сцената, цялата зала скочи на крака, за да приветства звездата. Тя търпеливо изчака аплодисментите да стихнат и с поклон призна, че такова специално посрещане не са й устройвали на друго място.

Два часа пя Лили Иванова във Велико Търново. Тя зарадва публиката си със скъпи стари песни, но в съвременен аранжимент и с напълно нови парчета. Хората пяха с любимата си изпълнителка, ръкопляскаха, свиркаха и тропаха и почти след всяка песен продължаваха да стават на крака.

„Благодаря на вашия град за този концерт, който се случва в много хубав празник. И на кмета на Велико Търново Даниел Панов за прекрасните цветя. Трябва да ви призная, че малко кметове са охарчват така, затова наистина съм благодарна”, каза Лили Иванова, докато се опитваше да сложи край на концерта. Публиката обаче я вика на бис дълго време и Лили Иванова всеки път се връщаше за още една последна песен.

ВЕЧЕРТА ПРЕДИ КОНЦЕРТА СИ ПЪРВАТА ДАМА НА РОДНАТА ПОПМУЗИКА БЕШЕ СПЕЦИАЛЕН ГОСТ И НА ИЗЛОЖБАТА „ЗАВЕТИТЕ НА ИСТОРИЯТА”. Художникът Васил Горанов представи своите исторически платна за първи път в старата столица. В изложбените зали „Рафаел Михайлов” той подреди картини, които показват ключови моменти от нашата история – още от времето на траките, чак до Балканската война. Картините са част и от албума, в който художникът е събрал цялото си историческо творчество. Затова и сред картините, които посетителите видяха, беше и портретът на Лили Иванова, нарисуван от Васил Горанов.

Експозицията беше открита в 23 часа на 22 септември и остана в залите до изгрева на слънцето на следващия ден.

Васил Горанов представи изложбата си със съдействието на сдружение „Българска история” и „Лидл България” и призна, че рисува, вдъхновен от примата на българската естрада Лили Иванова.

2 коментара за “Търновци посрещнаха Лили Иванова на крака

  • 27.09.2016 в 22:35
    Permalink

    В казармата служих с „БОЛЯРИ“….разкошни хора са…..затова не се очудвам за посрещането, с което са удостоили Лили Иванова. Благодаря им за топлото отношение към Лили.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!