80 четения

„Благодарствено писмо” . „Дълбок поклон пред безчовечността на „Янтра транспорт”

На 16.09.2016 г. си закупих пенсионерска карта за линия N 10 В. Търново – Г. Оряховица (за участъка Самоводене – В. Търново). Два дни след това се качвам от спирката на Самоводене на автобус С2198 ХТ, за да пътувам за работа в неделя. До момента не знаех, че картата ми не е за този автобус, защото е издадена от ЕТ „Надежда – Н. Христова”, а превозното средство, в което съм се качила, е на горнооряховската фирма „Янтра транспорт”. Автобуса хванах в 8,40 ч. сутринта от спирката на Самоводене. На него никъде не е обозначено на чия фирма е, нито пък при купуването на картата ми беше обяснено да питам, като се качвам в автобус, картата ми валидна ли е за него. Автобусът потегли, кондукторката таксува пътниците, показвам си картата и тя съответно реагира нелюбезно, че картата не е за техния автобус и трябва да си платя билет. Аз обаче имах 100 лв. нацяло, но тя не можеше да ми върне, спря автобуса на 2 км от спирката извън населеното място, смъкна ме като мръсно коте и аз мятах крачоли обратно към спирката. Следващият автобус дойде след 40 минути, защото през почивните дни са на по-голям интервал, и на работното място пристигнах с 30 минути закъснение. Питам се нима щеше да осиромашее горнооряховската фирма, ако бях слязла на следващата спирка. Ами ако беше виелица или с мен имаше дете, ако бях с болни крака и се подпирах на бастун?

Мили хора от превозваческата фирма „Янтра транспорт” – Г. Оряховица, бъдете по-човечни, слезте на земята и вижте, че автобусите ви са в окаяно състояние, раздрънкани, без климатици, по пода, като стъпваш, можеш да си счупиш краката, защото е крив и на бабуни, а да не говорим, че и билетът ви е по-скъп с 10 стотинки. Ако можете, отречете, че е така, защото и аз не отричам, че за вашия „автобус” картата не е валидна. Но се запитайте защо ли аз, пенсионерката, съм тръгнала в неделя на работа и трябваше да закъснея с 30 минути, та нали всичко ни е наред на пенсионерите с минимални пенсии и трябва да съществуваме.

Бъдете живи и здрави и все така „учтиви”. Дълбок поклон пред безчовечността и безхаберието ви!

Гинка Георгиева

(пенсионерка)

6 коментара за “„Благодарствено писмо” . „Дълбок поклон пред безчовечността на „Янтра транспорт”

 • 27.09.2016 в 16:02
  Permalink

  Как е възможно подобно нещо -да свалиш възрастен човек от автобус и да го накараш да върви пеша??Нямаше ли хора в автобуса да се застъпят-или вече сме оперирани от човечността ?Иска ми се да и видя физиономията на тая кондукторка.

  Отговор
 • 27.09.2016 в 17:57
  Permalink

  Какво може да очаквате от тия калтински човекоподобни, цялата им работа е такава и таксита и всичко, да го закриват тоя жепейски град накрая !!!

  Отговор
 • 28.09.2016 в 13:41
  Permalink

  Аз не бих слязла на Ваше място. Ако ще и полиция да извикат – щом си плащам билета с вървяща парична единица, не могат нито да ме глобят, нито да ме накарат да сляза преди спирката си. На мен са ми давали 100лв. за сладолед, който беше 30ст. (работех като продавачка на сладолед). А в един автобус една кондукторка не искаше да ми вземе точно нагласени 70ст., защото 10 от тях бяха жълти (5+2+2+1).

  Отговор
 • 29.09.2016 в 7:49
  Permalink

  Наближава момента ,в който ще покажем на света как точно тези превозвачески фирми тъпчат учениците в малките си превозни средства сутрин.Пуснете по-голям автобус,пуснете два от малките ви тогава……Играйте го правилно това“хоро“като сте се хванали на него…..Още малко ще почакаме……

  Отговор
 • 29.09.2016 в 17:00
  Permalink

  Пенсионерка със сто лева на цяло… Едрите банкноти са символ на сивата икономика, няма банкомат който да ти даде пенсията в столевки. И кой ходи с толкова много кеш у джоба?

  Отговор
 • 07.10.2016 в 2:23
  Permalink

  Dobre, napisahte za problema, koga shte napishete kakvi sa posledicite za tezi prevozvachi i nay-veche za tazi gruba konduktorka?? Nie ochakvame produlzhenie….

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!