7 четения

В депутатска приемна еленчани се жалваха от състоянието на жп гарата и липсата на болница

„БЪЛГАРСКОТО УЧИЛИЩЕ ЩЕ ОЦЕЛЕЕ ОТ УДАРИТЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА УЧИТЕЛИТЕ.“ Това каза в град Елена народният представител от „БСП лява България“ Мариана Бояджиева по време на приемна за граждани. Заедно с нея отношение по проблемите взеха и общинският председател на БСП – Елена, Сашо Топалов, както и членове на Общинския съвет на партията във възрожденския град.

Наред с личните си въпроси, те поставяха и общественозначими теми и изразиха недоволството си от прибързаните промени в сферата на образованието, недоволстваха и от съдържанието на учебниците.

Част от посетителите на приемната повдигнаха теми от национално значение, като демографската криза, изсичането на горите, осъвременяване на размера на помощите за хората с увреждания и намаляване на ДДС за лекарствата.

Много граждани се обърнаха към Мариана Бояджиева с конкретни обществени проблеми на град Елена. Оказа се, че МБАЛ – Елена, от седем години е със синдик, макар от 2010 г. търговското дружество да е обявено в несъстоятелност.

„Можеше нашата болница още да работи, само някой да се беше погрижил“, казаха граждани.

Еленчани повдигнаха и въпроса със сградата на жп гарата, която от години е затворена. Те питаха къде е отговорността на държавата и защо позволява това безстопанствено отношение към държавна собственост.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!