68 четения

„Копърката“, пометена от влак, бързала с клиент за Правда

Нелегалното такси, което бе пометено от пътническия влак за Варна на охраняем жп прелез между Първомайци и Правда, е бързало с клиент за Правда при роднини на 66-годишния Костадин Тодоранов. Той и 60-годишният шофьор на „Деу Тико“ Иван Пънов загинаха на място при зверската катастрофа около 14,30 часа в неделя. Лекият автомобил бе влачен от влаковата композиция с 4 пътнически и един товарен вагон около 400 метра. От удара с над 100 км колата е била разцепена на две, а части от нея са летели в съседните ниви. Бариерата на прелеза е била пусната и семафорът е работел, но въпреки това колата е минала, без да изчака. Летящият влак пък не е бил видян от шофьора заради дървета и храсти по линията. По случая са назначени куп експертизи, а разследването се води от следовател от В. Търново. Шофьорът не е бил пиян, но засега не е ясно дали колата е закъсала при неправомерното преминаване на прелеза.

Във влака пък са пътували близо 400 души, които веднага след трагедията се превозени от БДЖ до дестинациите си с автобуси.


 

Влак разцепи кола на жп прелез край Първомайци

Публикувана на: 26.09.2016г.

Двама мъже загинаха, след като влак помете автомобила им на жп прелез. Произшествието е станало вчера около 14,30 ч. По първоначална информация на охраняем жп прелез между Първомайци и Правда бърз влак, пътуващ по направление София – Варна, е блъснал лек автомобил „Деу Тико“. В резултат на това на място са починали водачът и пътник от колата. Автомобилът е бил разцепен на две и затиснат под влаковата композиция.

На прелеза има светлинна и звукова сигнализация, но колата не е изчакала бариерата. Тикото вероятно е нелегално такси и е пътувало за Горна Оряховица.

Часове наред самоличността на загиналите не бе установена. На мястото имаше екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ. Движението на автомобили и влакове в района на произшествието временно бе спряно.

11 коментара за “„Копърката“, пометена от влак, бързала с клиент за Правда

 • 26.09.2016 в 12:03
  Permalink

  Махнате тази снимка, проявете малко уважение!

  Отговор
 • 26.09.2016 в 16:12
  Permalink

  Напротив, снимката трябва да стои, да я видят и другите малоумници като тоя, дето не зачита сигнализацията и си минава когато си иска.

  Отговор
 • 26.09.2016 в 17:40
  Permalink

  По-подробна снимка трябва да се публикува. За глупака трябват нагледни примери.

  Отговор
 • 27.09.2016 в 13:16
  Permalink

  Ами БДЖ-то да направят бариери, който покриват и двете ленти на пътното платно, а не някакви мижави мостри. И така искат или неискат, шофьорите ще си стоят и ще си чакат, защото просто няма как да си играят със съдбата като ги заобикалят.

  Отговор
 • 27.09.2016 в 13:35
  Permalink

  Стефанов, каквито и бариери да сложат от БДЖ-то, глупостта човешка ще ги преодолее!

  Отговор
 • 27.09.2016 в 13:51
  Permalink

  И като направят бариери, които да покриват и двете ленти на пътното платно, ти как ще излезеш от прелеза, ако те паднат докато преминаваш по него ?!

  Отговор
  • 02.10.2016 в 12:05
   Permalink

   Някога виждал(а) ли си как се спускат бариери? Не падат. Защо коментираш и се излагаш.

   Отговор
 • 27.09.2016 в 14:45
  Permalink

  Бариери се поставят за хора които имат поне малко работещо сиво вещество в главите си. На ЖП прелез дори и при вдигнати бариери се спира, оглеждаш се и преминаваш ако е безопасно.

  Отговор
 • 28.09.2016 в 17:10
  Permalink

  Познавам и двамата – единия невероятен човек и продавач на истински зеленчуци на пазара – добър и жизнен,а другия нарушител,боклук и отрепка.
  Намерил си е майстора,ама не сам.

  Отговор
 • 30.09.2016 в 14:58
  Permalink

  Познавам водача, никога не е спазвал закона, караше без гражданска, крадеше клиенти, въобще крайно нагъл и безочилив тип и ненадежден шофьор. Накрая съдбата го наказа, но и невинен човек постарада. Това е тъжното.

  Отговор
 • 03.10.2016 в 18:37
  Permalink

  Как може при положение, че не сте били там да сте сигурни, какво точно се е случило?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!