226 четения

Нов хит в интернет. Сайт предлага коли под наем от частни лица в нета

Сайт предлага на всички шофьори да печелят, като отдават автомобилите си под наем като частни лица, а не като фирми. Всеки желаещ може да се регистрира на адреса caramigo.eu и да направи пълно описание на колата си: модел, цвят, технически параметри и колко харчи. Отдаването на автомобила е представено от авторите на сайта в пет лесни стъпки. Първо се създава реклама за автомобила с неговото описание. След това, ако някой шофьор хареса офертата, изпраща съобщение на подателя и ако постигнат договореност за цената, двамата си насрочват среща за оглед и предаване на ключовете. Заплащането става онлайн с кредитна или дебитна банкова карта или чрез банков превод още при резервирането на автомобила. Тогава се извършва и технически преглед от независим експерт. Всеки регистриран автомобил се застрахова, като при кражба или унищожаване застрахователят обезщетява собственика с 15 хил. лв.

След връщането на колата собственикът й оценява шофьора, на когото е предоставил колата, а той пък дава оценка на собственика в сайта. Така рейтингите на двамата шофьори помагат на останалите по-бързо да се ориентират кои от регистрираните и рекламирани коли са най-надеждни, както и кои шофьори, получили кола под наем, я пазят най-добре и я връщат обратно в състоянието, в което са я взели. Минималният период, за който може да се ползва кола, е 6 часа, а максималният 60 дни.

Проверка в сайта за отдаване на коли под наем от частни лица показа, че към момента има регистрирани 828 автомобила. От тях три са от Велико Търново – два фолксвагена на бензин и едно пежо на газ. Цената и на трите е по 17 евро наем на ден, което е доста по-евтино от фирмите, отдаващи коли под наем. Собственици, регистрирали колите си, споделят, че така вместо да събират прах пред блока или в гаража, автомобилите им носят бързи и лесни печалби.

Отдаването на леки автомобили под наем от частни лица не е българско откритие. В някои западноевропейски държави, като Франция и Белгия, то съществува от няколко години и се радва на голяма популярност.

Иван ПЪРВАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!