69 четения

Продават на търг „Интерхотел Велико Търново” за 17,7 млн. лв.

Ипотеката на най-големия комплекс във В. Търново от времето на социализма била за 32 млн. лв.

ЧАСТНИЯТ СЪДЕБЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ ОТ В. ТЪРНОВО РАЛИЦА КАСАБОВА ПРОДАВА НА ТЪРГ „ИНТЕРХОТЕЛ ВЕЛИКО ТЪРНОВО” ЗА 17 731 500 ЛЕВА. Обявлението за продажбата е пуснато в сайта на Окръжния съд с начална дата 20 септември и краен срок 20 октомври 2016 г. За целия имот има вписана ипотека в полза на вече фалиралата скандална Корпоративна търговска банка на стойност 10 млн. евро от 2010 г. заедно с възбрана в полза на взискателя. Засега изпълнителен лист обаче имало само за 17,7 млн. лв., а оценката на вещи лица и синдици преди пускане на най-големия хотел от времето на социализма на публичен търг била за 23 млн.

Имотът е собственост на „Интерхотели” АД със седалище и адрес на управление в Плевен, сочи още обявлението за търга. Цялата сграда е от 14 506 кв. м. Описани са седемте етажа на хотела заедно с целия ресторант и всички помещения в сградата. Бар, сладкарница, спортен център, фризьорски салон, перално, коридори и т.н. също са обект на търга.

МЕРАКЛИИТЕ ДА СИ КУПЯТ ИНТЕРА В СТАРАТА СТОЛИЦА трябва да внесат 10% върху началната цена, от която започва продажбата по сметката на ЧСИ-то. На 21 октомври частният съдебен изпълнител трябва да обяви купувача в сградата на Районния съд във В. Търново.

„Кандидати засега няма! Искрено се надявам двете страни да се разберат помежду си по някакъв начин, но нямам и такава информация”, каза вчера Ралица Касабова.

Според Търговския регистър от октомври 2015 г. „Интерхотел Велико Търново“ е собственост на акционерното дружество „Интерхотели“ АД с адрес в Плевен и се управлява от съвет на директорите от трима души начело със Стела Иванова. Другите двама са Селим Търнаксъз и Радостин Иванов.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!