7 четения

Тържествено посрещнаха първокурсниците в Стопанска академия

На 3 октомври ще бъде обявено извънредно класиране

Декани, ръководители на катедри и на административни центрове и отдели посрещнаха в първите дни новоприетите студенти за редовна форма на обучение в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” в Свищов. За втора поредна година свищовското висше училище организира информационни дни за първокурсниците, в рамките на които се проведоха редица срещи, целящи да запознаят новоприетите студенти с процеса на обучение и административните услуги.

Първокурсниците бяха приятно изненадани, че за целите на обучението висшето училище им осигурява компютри за свободен достъп, безжичен интернет не само за района на академичния кампус или града, но и за други градове в страната и чужбина, пакет от продукти, които могат да изтеглят безплатно и да инсталират на до 5 мобилни устройства, като им се предоставя и 1 ТБ място за съхранение на информация. Представени бяха възможностите за паралелно обучение по различни специализации, професии или част от професии, за реализиране на студентска мобилност по програма „Еразъм+” с цел обучение или практика в близо 100 партньорски университета и организации в различни държави от и извън ЕС.

Стопанската академия прие до момента над 900 студенти в образователно-квалификационна степен „Бакалавър”, кандидатстването и записванията продължават.

Поради проявен интерес от кандидат-студенти и запитвания от тях за удължаване на срока за прием по документи в свищовското висше училище ще бъде обявено извънредно класиране на 3.10.2016 г. За попълване на незаетите места желаещите да участват в класирането ще могат да кандидатстват с оценка от матура или с пренесена оценка от успешно положен изпит в друго висше училище. Документи ще се приемат до 1.10.2016 г. включително, а записването ще бъде в периода 3 – 7 октомври.

Според записаните до момента около 900 първокурсници най-желаната и в двете форми на обучение е специалност „Финанси”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!