82 четения

Голмайсторът Найден Иванов днес върти кръчма и движи куп инициативи

Дългогодишният футболист и треньор на местния отбор „Янтра“ предава щафетата на сина си

ЕДНО ОТ КУЛТОВИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ НА ПЛОЩАДА В ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ СЕ КАЗВА „Валентино“, но всички го знаят като Кръчмата на голмайстора. Това е заради славата на 46-годишния съдържател Найден Иванов. Той е ненадминат рекордьор по голове на местния футболен тим „Янтра“ и негов дългогодишен треньор. Винаги е играл с N 4 и след 28 години на терена предал щафетата със същия номер на сина си, който също се казва Найден и вече е на 18 г. Дъщерята Аделина е само на 6 г. и много обича да плува в местния басейн.

ДО КРАЯ НА 2015 Г. НАЙДЕН Е БИЛ ДЕЙСТВАЩ ТРЕНЬОР, НО вече е предал поста на Калоян Илиев. Това обаче не му пречи всеки ден да е на градския стадион и да наглежда базата в центъра на Полски Тръмбеш, защото на няколко метра се намира и неговото заведение.

Започнал е да играе футбол като ученик в местната гимназия в родния си град, след това е бил няколко години голмайстор на групата, в която е участвал отборът на града. Найден Иванов обаче не си е водил статистика колко гола е вкарал през годините, но казва, че той и ФК „Янтра“ имат доста награди, които се пазят на стадиона. Докато играел футбол, той работел и като сервитьор, а от доста години е собственик на „Валентино“. Кръчмата има атрактивно водно колело и кладенец в градината, която всеки ден се пълни с работещи в местни предприятия. През почивните дни има и жива музика.

ГОЛМАЙСТОРЪТ Е ОРГАНИЗАТОР И ИНИЦИАТОР И НА ежегодните турнири по белот и табла на общината. Те се правят през зимата и за последно участниците в белота са били около 25 души. Участниците в състезанията по табла са около 15 души. Постоянни победители няма и така хората се забавляват. Найден инициира и турнири по футбол на малки вратички, защото неговата спортна страст извън терена и треньорството вероятно няма да стихне. Той обаче е скромен човек и трудно говори за себе си. Хората обаче казват, че е един от главните „виновници“ за куп хубави неща, които се случват в Полски Тръмбеш. Освен това е и запален рибар и отличен кулинар, който изненадва клиентите в заведението си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!