12 четения

Детско полицейско управление отваря врати на 1 октомври

ДЕТСКО ПОЛИЦЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ ОТВАРЯ ВРАТИ НА 1 ОКТОМВРИ В ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ. С идеята общината се нарежда сред водещите в областта. Преди няколко месеца полицейското управление сключва споразумение за партньорство с гимназията в града в унисон с политиката на правителството за превенция на престъпността в следващите две години.

Вече е изготвено лого на Детското полицейско управление, а стартът ще бъде даден тези дни. Негови членове ще бъдат учениците от трети до пети клас. В учебната програма на децата са предвидени часове по безопасно поведение на пътя, курс по лична защита, оръжиезнание и криминалистика. Изготвени са графици за първия и втория учебен срок. Учениците ще преминат и лекции за справяне с агресията и за вредата от наркотиците. Целта е децата да научат повече и за работата на полицията и същността на професията полицай.

Друг приоритет на националната програма за превенция на престъпността, са възрастните и самотно живеещи граждани в малки и отдалечени населени места. В тази връзка Районното управление в Полски Тръмбеш активно работи с местната власт. Резултат от тази съвместна дейност е изграденото видеонаблюдение на територията на цялата община П. Тръмбеш с камери с висока резолюция, даващи възможност за денонощно онлайн наблюдение в населените места.

Усилията, положени по превенцията на престъпността, дават и своите резултати. В сравнение с миналата година са извършени 136 престъпления, или с 40 по-малко от миналата година. В същото време процентът на ефективност на работа е увеличен с 10 процента. А престъпленията, извършени от непълнолетни, са 6 до момента и са с 8 по-малко в сравнение със същия период на миналата година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!