47 четения

Домашният социален патронаж в П. Тръмбеш се сдоби с обновена кухня за 21 000 лв.

Община Полски Тръмбеш приключи дейностите по проект „Подобряване на материалната база на Домашен социален патронаж Полски Тръмбеш”, съфинансиран от фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика.

С изпълнението на проектните дейности е подменена част от наличното кухненско оборудване в базата на Домашния социален патронаж в град Полски Тръмбеш с ново, което отговаря на всички европейски хигиенни норми за хранене.

Модернизирането на кухненското оборудване и обзавеждане ще подпомогне осигуряването на качествена грижа в домашна среда чрез предоставяне на разнообразна и здравословна храна на хора в неравностойно положение от община Полски Тръмбеш, които се нуждаят от подходящи услуги за социално включване.

Проектът е на обща стойност 21 200 лв., като 18 868 лв. са осигурени от фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика, а 2332 лв. е размерът на съфинансирането от бюджета на Община Полски Тръмбеш.

Всеки ден от Домашния социален патронаж се доставя храна в домовете на 260 жители от всички населени места на общината. Само за последните пет години ползващите услугите на Домашния социален патронаж са се увеличили с над 30%. С обновеното кухненско оборудване и извършения ремонт на сградата Община Полски Тръмбеш ще има възможност да доставя храна на повече нуждаещи се в неравностойно положение.

Нели ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!