18 четения

С тържествена церемония в Стопанската академия откриха новата учебна година

С тържествена церемония в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” бе открита новата учебна 2016/2017 година. Церемонията за приемането на 81-ви випуск на свищовската алма матер уважиха областният управител проф. д-р Пенчо Пенчев, кметът на община Свищов Генчо Генчев, народни представители, зам.-кметове, ръководители на финансови институции и фирми, директори на свищовски училища.

С тържествено слово ректорът д-р Иван Марчевски откри новата учебна година. Той изрази увереност, че сред настоящите свищовски студенти са и бъдещите лидери на нацията, като припомни, че няма уважаваща себе си организация, институция, фирма, в която да няма някой от 140 000 възпитаници на Стопанска академия – министри, зам.-министри, областни управители, кметове, изпълнителни директори, мениджъри на високи управленски позиции.

Поздравления към академичната общност отправиха и официалните гости на тържествената церемония – областният управител, кметът на община Свищов, проф. д-р Сергей Охрименко от Молдовската икономическа академия, народният представител Георг Георгиев.

По традиция в рамките на церемонията се състоя и официалното награждаване на отличниците на випуска. От завършилите през 2016 г. ОКС „Бакалавър” четирима студенти са с успех „отличен” 6.00 от следването и „отличен” 6.00 от държавния изпит. Наградата на ректора и академичното ръководство получи Ивона Сеферска, специалност „Стопански и финансов контрол”. Наградата на Общинския съвет – Свищов, която се присъжда по решение от 2005 г. за отличник на випуска, тази година кметът връчи на Николета Костова, специалност „Счетоводство и контрол”. Освен наградата на общината Николета също получи от ректора значката за отличник на Стопанска академия. Другите двама пълни отличници на випуск 2016 са Екатерина Митева и Станислав Шишманов от специалността „Счетоводство и контрол”. Те бяха удостоени с награди от фондация „Ценов” – също сребърна значка със златно покритие, грамота и парична награда в размер по 1000 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!