6 четения

Книгата си „Казано и премълчано“ представи пред великотърновци генeрал Михо Михов

АВТОБИОГРАФИЧНАТА СИ КНИГА „КАЗАНО И ПРЕМЪЛЧАНО“ ПРЕДСТАВИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО МИНАЛАТА ВЕЧЕР ГЕНЕРАЛ МИХО МИХОВ. Пред публика от около 40 човека депутатът от АБВ, който в партията отговаря за Великотърновска област, сподели спомени от детските си години в село Сенник, както и от житейския си път като летец, командир на поделение и началник на генералния щаб на Българската армия.

В старата столица пред активисти на АБВ ген. Михо коментира и национални теми. Той изказа недоволството си от решението за ремонтирането на изтребителите на българската армия „МИГ 29” в Полша. Според него, част от самолетите имат летателен ресурс до 2020 г. и затова не е наложително да се дават средства за ремонт. Вместо това било добре да се закупи нова двойка летателни самолети, коментира още бившият шеф на Генералния щаб на БА. Михов съобщи, че въпреки малката численост на парламентарната група на АБВ депутатите и лично той, като председател на парламентарната комисия по национална сигурност, са успели да спрат намерението на управляващите да прокарат закон, който позволява шефът на военното разузнаване да бъде цивилно лице.

Той изказа недоволството си, че никой от местната власт не е споменал доброволния труд на 4000 ученици и студенти за облагородяването на хълма Трапезица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *