5 четения

Местни политици от Германия посетиха областния град

МЕСТНИ ПОЛИТИЦИ ОТ ФЕДЕРАЛНА ПРОВИНЦИЯ БАВАРИЯ В ГЕРМАНИЯ БЯХА НА РАБОТНО ПОСЕЩЕНИЕ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Петнадесетте гости на старата столица имат солиден политически и управленски опит. Те са членове на Християндемократическата партия на канцлера Меркел, а сред тях има бивши кметове и народни представители в баварския парламент.

Делегацията бе посрещната от заместник-кмета на общината проф. Георги Камарашев. Той ги запозна с историята на Велико Търново, богатото културно-историческо наследство, съвременния просперитет и икономическия профил на града и общината.

Темите на разговора бяха свързани още с местното самоуправление, икономическото развитие на общината, заетостта и ниското ниво на безработица, екологията и опазването на околната среда, както и процеса на саниране на многофамилните жилищни сгради. Специален интерес германските политици са имали към образователната ни система, начина на финансиране на училищата и практическата насоченост на средното образование.

Гостите са споделили добрите си впечатления от съвременната визия на Велико Търново. По думите им това е жив туристически и университетски център, с много млади хора, който е един от малкото в България с висока раждаемост и позитивен прираст.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!