8 четения

Обществената трапезария ще работи без прекъсване до края на годината

ОБЩЕСТВЕНАТА ТРАПЕЗАРИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЩЕ РАБОТИ БЕЗ ПРЕКЪСВАНЕ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА, информираха от дирекция „Социални дейности и здравеопазване” в кметството в старата столица. Увеличен е и капацитетът на услугата, която местната администрация осигурява в подкрепа на хората в затруднено и неравностойно положение. Потребителите, които всеки ден ще получават топъл обяд, са нараснали от 45 на 65. Кухнята ще функционира в продължение на 64 работни дни – от 3 октомври до 31 декември. В дневния порцион са включени супа, основно ястие и хляб. Гарантирани са средства в размер на 9568 лв.

Потребителите ще могат да получават дневните си порции всеки ден от понеделник до петък в сградата на Регионалната здравна инспекция във Велико Търново, която се намира на ул. „Никола Габровски” N 23. Работното време на бившата столова е от 11,00 до 13,00 ч.

Социалната услуга е достъпна за жители без доходи и близки, които да се грижат за тях. Освен това право да я ползват имат хора и семейства, чиито доходи са по-ниски от диференцираните минимални прагове, заради което получават месечни помощи по реда и условията на правилника за прилагане Закона за социално подпомагане. Също услугата е и за самотно живеещи лица, които получават минималните видове пенсии, скитащи и бездомни хора, включително деца. Потребителите обаче трябва да са с постоянен адрес във Велико Търново или останалите населени места на общината.

Всеки, който желае да бъде включен към потребителите на обществената трапезария, следва да подаде заявление в кметството.

Елена ЧАМУРКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!