8 четения

С поход до Ксилифор и спортен празник стартира есенната кампания „Движи се и победи“

ОБЩОГРАДСКИ ПОХОД ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ДО КРАЙГРАДСКАТА МЕСТНОСТ КСИЛИФОР И СПОРТЕН ПРАЗНИК поставят началото на есенната кампания „Движи се и победи”. Пешеходният тур ще започне в 8,00 ч. на 1 октомври, като точките за потегляне са в квартал „Асенов” – край храма „Свети Четиридесет мъченици”, както и в квартал „Света гора” – до автобусното обръщало.

Стартът на спортния празник в Ксилифор ще бъде даден в 10,00 ч. Много игри и състезания ще зарадват всички, които са решили да прекарат съботния ден сред природата. Децата и по-големите ученици ще премерят сили в щафетни игри по пазене на равновесие, скачане с чували, ориентиране, стрелба с лък и др. Подготвени са също надпревари по планинско колоездене, плажен волейбол, бадминтон, шахмат, риболов, лъвски скок и др.

Кампанията „Движи се и победи” продължава на 8 и 15 октомври с туристически походи от Велико Търново до Арбанаси и Преображенския манастир. Организатори са Община Велико Търново, местният парламент, Районната здравна инспекция, Младежкият дом и туристическо дружество „Трапезица 1902”. Голямата награда за участниците в есенния дял ще е велосипед, предвидени са редица поощрения за най-активните любители на спорта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *